El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Marta Pérez i Sierra guanya el 36è Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez

Marta Pérez i Sierra (Barcelona, 1957).

Escorcoll, el poemari guanyador del concurs, "és un viatge límpid a les tenebres de la presó ple de ressonàncies del passat i la sensualitat d'un món compartit amb la germana empresonada".

El poemari Escorcoll de Marta Pérez Sierra ha estat guardonat amb el Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez – Ciutat d'Alcoi. La guanyadora s'ha imposat a altres 72 obres originals presentades a concurs. El premi està dotat amb 1.500 € i serà publicat enguany per primera vegada per la prestigiosa Edicions del Buc.

El jurat d'aquesta trentasisena convocatòria fou integrat per Jordi Botella, Rosa Escrivà, Begonya Mezquita, Manel Rodríguez-Castelló i Pau Sif i hagué de triar l'obra guanyadora d'un total de 73 originals presentats, 45 dels quals procedien de Catalunya, 19 del País Valencià, 6 de les Illes Balears, 2 d'Andalusia i 1 d'Itàlia, mentre que 46 eren signats per homes i 27 per dones. 

El guardó, amb la presència de l'autora, s'ha fet públic aquest dissabte 9 de març al Centre Cultural Ovidi Montllor en un acte en què s'ha presentat el llibre guanyador i s'han atorgat també els 25 Premis Joan Valls i Jordà per l'Ús i Promoció del Català.

L'autora i la seua obra

Pel que fa a la guanyadora del premi de poesia, la barcelonina Marta Pérez i Sierra, es tracta d'una escriptora d'una extensa obra poètica que s'inicià en 2002 amb Sexe Mòbil Singular (SMS) i que ha continuat amb Dones d'heura(2011), boCins (2011), Si goso dir-li un mot d'amant (2013), M'he empescat la lluna (2015).

Escorcoll, el poemari que ara edita Edicions del Buc, és un viatge límpid a les tenebres de la presó ple de ressonàncies del passat i la sensualitat d'un món compartit amb la germana empresonada.