El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mascletà nocturna el 23 d’abril per a celebrar que les festes d’Alcoi son BIC

A més d’aquest acte de celebració pel nou reconeixement que reben els Moros i Cristians, el 23 d’abril també tindrà altres actes en honor al patró de la ciutat.

Aquest any hem d'esperar fins a maig per a gaudir de les nostres festes ja que, la Setmana Santa ha caigut molt tard enguany. Però, els alcoians i alcoianes ja tenen ganes de festa, i és per això que l’Ajuntament, juntament amb l’Associació de Sant Jordi han preparat per al dia del patró, el 23 d’abril, actes perquè eixim als carrers a calfar motors per a les festes i que tindrà com a fi la celebració de què els Moros i Cristians d’Alcoi han sigut declarats Bé d’Interés Cultural Immaterial.

A les 19.00 del dia 23, tindrem una missa a l’Església de Sant Jordi, i continuarem una hora després amb la tradicional “Processó del Trasllat” on es traurà la figura de “El Xicotet” des de l’Església de Sant Jordi fins a l’Església de Santa Maria amb el seu tradicional recorregut.

Per a finalitzar el dia de Sant Jordi, tindrem el plat fort, i és que, l’Ajuntament i l’Associació han preparat una mascletà nocturna per a celebrar que les festes alcoianes han sigut reconegudes com a Bé d’Interés Cultural Immaterial, i que millor que el dia de Sant Jordi per a celebrar-ho. La mascletà serà també el dia 23 d’abril, a les 21.30 h, a la Plaça d’Espanya.