El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Màsters, xalets, vaga de taxis o 'Cómeme el donut'. Tot té cabuda a la Nit de l'Olla de Benilloba

Crítiques de tot tipus han estat presents en la Nit de l'Olla de Benilloba, el primer dia grans de les festes en honor a Sant Xotxim. Pots veure un vídeo dels millors moments de totes les crítiques gravat per ARAMULTIMÈDIA

Els festers de les tres fiales de Benilloba (els Cristians de la Palmera, Els Moros de l’Arrabal i els Moros del Castell) han fet la seua particular interpretació de l’actualitat local, nacional i internacional.

“Stop Deshaucios” ha denunciat a Benilloba el “desnonament” de Francisco Franco del Valle de los Caídos acompanyats de les clàssiques “manolas” amb les seues “mantillas i peinetas”. El mundial de futbol, amb el VAR, també s’ha deixat veure pels carrers de Benilloba de la mateixa manera que Pedro Sánchez o Pablo Iglesias, rebatejats com els “Poco Pica Piedras” i acompanyats dels populars personatges de dibuixos animats.

També han desfilat els protagonistes de la pel·lícula “Grease” que recordaven el 40 aniversari del llargmetratge icònic d’una època i una de les cançons de l’estiu “Cómeme el dònut”. La polèmica pel “balconing” als hotels de Magaluf a Mallorca també ha sigut una de les escenes de la nit o en clau més política, la polèmica pels màsters de Casado i Cifuentes, que en aquesta ocasió atorgava la “Universitat de l’Arrabal”, que repartien al públic el “màster en disfrutar de les festes”.

L’enfrontament entre els taxistes i Uber i Cabify també s’ha traslladat a Benilloba per una nit amb els protagonistes arreglant els seus problemes a colps i l’autorització perquè les dones puguen conduir a l’Aràbia Saudí ha sigut un altre del temes elegits per a retratar de manera crítica i amb humor l’actualitat internacional L’actualitat més local també s’ha deixat notar a la Nit de l’Olla on els festers han escenificat a la Guàrdia Civil multant els vehicles que tenien els “ous d’aparcar a Benilloba” o els problemes per la licitació del bar restaurant “Les Moreres” que els festers s’han pres amb humor reivindicant els “sopars al carrer” com a alternativa als restaurants.