El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

“Matraca”, la nova maqueta del raper alcoià Roczeta

Portada de "Matraca"
  • “Matraca” és un treball de cinc cançons meritòries, que ha produït de principi a final el mateix artista.
  • Entre els seus pròxims objectius es troba donar concerts per Alcoi. 

Després de dos anys de treball, ix a la llum “Matraca” la nova maqueta del raper alcoià Roque Pastor, artísticament conegut com a “Roczeta”.

L'alcoià Roque Pastor estrena nova maqueta titulada “Matraca”, un treball de cinc cançons meritòries, que ha produït de principi a final el mateix artista. El treball de composició va començar abans de la pandèmia i va continuar durant el confinament. Una vegada va tindre clar que volia produir els temes, Roque es va posar a la feina i va muntar un “estudi caser”, va insonoritzar una habitació amb l'ajuda d'un amic i va gravar les cançons.

Una vegada gravats els temes, El Campito Studio (Onil) va dur a terme les postproduccions i, hui dia ja estan disponibles en totes les plataformes digitals. La producció musical compta amb la col·laboració de Sergi Murillo amb la guitarra en el tema “La Bondad” i amb l'ajuda en producció d'Uriol Serra “Ürison” en “Antorcha”.

Cadascuna de les cançons representa els sentiments de Roque en el moment de compondre. No segueixen un fil conductor, però comparteixen una visió pròpia de la realitat que Roczeta intenta descriure, siga amb crítica social o conforme la seua perspectiva.

Tots els temes tenen “alguna cosa” que li fan especials, perquè totes les va escriure en diferents etapes d'aquests anys que han sigut diferents per a tots. No obstant això, Roque confessa que la cançó “Antorcha” és una de les seues favorites. “És la que més m'ha costat escriure, vaig estar molt temps revisant-la i em va portar el seu acabar-la”. Una altra de les cançons que destaca Roczeta és “En Mi Balcón”, que la va escriure quan vivia només a Barcelona. “M'agrada molt cantar-la perquè és una foto del moment de quan em treia el cap pel balcó a Paral·lel. La majoria de coses que dic, les veia en el moment”.

 

Per què "Matraca"?

L'estil de Roque s'encamina al rap de la vella escola espanyola. Un rap hardcore, on simplement el cantant dona la seua opinió i la seua perspectiva del món, sense donar quasi lloc a les tornades.

La maqueta, per tant, es diu “Matraca” perquè “si s'escolta d'estirada, al final soc jo només parlant'. És un rap hardcore on només done la meua opinió”, afirma l'artista.

Quant a la imatge de la portada del disc, es tracta d'un xic tot sol enmig d'una pista de bàsquet llançant a canastra. Amb aquesta portada l'artista volia reflectir que aquest disc l'ha fet ell de principi a fi.És com que tir a canastra, torne a recollir la pilota i la torne a tirar només”, diu Roque.

 

Més sobre Roczeta

Roque Pastor és doctor en biomedicina i es dedica professionalment a això. La música és un hobby que practica des dels 18 anys, quan va començar la carrera, i cada setmana trau temps per a practicar les lletres, escriure i millorar-les. Durant la pandèmia va compartir en les plataformes digitals el seu primer treball com Roczeta, que va consistir en tres cançons sota el títol “En negre sobre blanc”. Aquestes cançons les va compondre a Madrid, en el context pandèmic, que el va obligar a quedar-se en la capital sense tornar a la seua casa a Barcelona.

D'altra banda, el raper és, al costat de l'uruguaià Guille (GSB), part del grup “OTRA COSA”, que mescla el reggae amb el rap i que conté més tornades i un estil més cantat que el que produeix Roczeta. Hui dia, el duet ofereix concerts per Barcelona mentre preparen un nou disc.

Duet "Otra Cosa"

La música li serveix per a buidar-se de la rutina i, la qual cosa més li agrada de compondre és l'alliberament que sent al fer-ho. “Quan escric m'expresse lliurement sense cap limitació. Intente parlar sobre un tema des de diferents perspectives i al final done la meua opinió. La satisfacció de la música no me la dona que la gent compartisca o escolte un tema, sinó simplement el dir “he acabat aquesta lletra””, afirma el músic.

Entre els seus pròxims objectius es troba moure “Matraca” per Alcoi: “Després de traure el disc m'agradaria fer concerts a casa perquè la gent que sempre ha sigut ací el puga gaudir. Ara estic fent concert amb OTRA COSA a Barcelona, però realment el que m'agradaria és mostrar el meu treball a Alcoi”, conclou l'artista.