El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Màxima qualificació per a una tesi sobre el cementeri d’Alcoi

Elisa Beneyto Gómez junt al Tribunal

Després de més de deu anys de recerca, la intenció és publicar aquesta tesi en un format divulgatiu per a tots aquells interessats en conéixer la història i l'art dels cementeris alcoians.

La historiadora de l'art i presidenta del Centre Alcoià d'Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA), Elisa Beneyto Gómez, ha obtingut el Doctorat per la Universitat d'Alacant amb la seua tesi "Els cementeris com a reflex de la societat industrial: el Cementeri d'Alcoi", dirigida per la doctora Alicia Mira Abad.

El tribunal, format pels doctors Rosa Ana Gutiérrez Lloret, catedràtica d'Història Contemporània en la Universitat d'Alacant; Sandra Obiol Francés, del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València; i Juan Francisco Picó Silvestre, del Departament de Composició Arquitectònica de l'Escola Politècnica Superior d'Alcoi, ha valorat especialment la interdisciplinarietat de la investigació, així com les possibilitats d'ampliació d'eixe camp d'estudi, i ha decidit atorgar-li la màxima qualificació d'Excel·lent cum laude. 

Culmina així un procés de més de deu anys de recerca, que ha servit també per posar en valor el recinte funerari alcoià a través de diverses iniciatives, entre les que destaquen les rutes guiades i la inclusió en la Ruta Europea de Cementeris Significatius,i en les que ha comptat amb la col·laboració del també historiador Lluís Vidal Pérez. 

La intenció és publicar pròximament aquesta tesi en un format divulgatiu per a tots aquells interessats en conéixer la història i l'art dels cementeris alcoians.