El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mc Donalds Alcoi té dos mesos per a tancar el seu aparcament perquè el van construir en una zona verda

Llig la sentència

Cronologia del cas segons La Carrasca.

La Carrasca, que és la que ha insistit en la presumpta il.legalitat de la construcció del restaurant, pensa que el concurs públic al 2007 el van fer 'a mida' perquè s'instal.lara la multinacional.

El ple de l'Ajuntament d'Alcoi ha comunicat l'empresa que gestiona el Mc Donalds, que ha de complir la sentència que l'obliga a tancar la zona on se serveix el menjar i l'aparcament perquè està en una zona verda.

L'empresa té dos mesos per a complir la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. La denúncia la va interposar en el seu dia la Colla Ecologista La Carrasca en entendre que les instal.lacions de la sucursal del 'fast food' nord-americana l'havien construïda en una zona verda, i més concretament en el llit d'una zona de desaigüe de la Serra, a l'altura del Benissaidó.

En temps de Sedano i amb advertència

El Mc Donalds es va construir en temps de Jorge Sedano com a alcalde, i en aquella època, La Carrasca ja va advertir que no era aquella la millor ubicació. Anys després, la Justícia els ha donat la raó, i ara en 60 dies, l'empresa haurà de tancar el Mc Auto i la zona d'aparcament serà de titularitat pública.

La sentència

La sentència anul·la les resolucions del govern municipal de 2007 que van permetre que McDonald's ocupara una superfície de la zona verda cinc vegades superior a la qual podia utilitzar legalment. Uns fets que La Carrasca interpretà com que el govern de Sedano en 2007, havia tret un concurs 'a mida' perquè el restaurant s'instal.lara a Alcoi, Per això, han demandat responsabilitats.

Segons La Carrasca, "l’acumulació de casos d’il·legalitats urbanístiques durant l’era Sedano en l’Ajuntament d’Alcoi (Rosaleda, Serelles i, ara, McDonald’s) són motiu més que suficient per a demanar que es cree una comissió municipal per a investigar què ha estat passant al consistori."

 
Cas McDonald’s: un nou colp dels tribunals a l’urbanisme de l’era Sedano