El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mª José Albero, una esportista que no coneix barreres

El 13 de setembre María José participarà a Cocentaina en una exhibició d'eslàlom amb caràcter solidari.

L'eslàlom en cadira de rodes comença a ser un esport cada vegada més conegut en Alcoi, i ho és gràcies a María José Albero. Membre del Club Esportiu Santa Lucía, i amb dos medalles d'or a l'esquena en el recent campionat d'Espanya d'aquest esport, Albero ens conta un poc de la seua història en la següent entrevista.

L'eslàlom en cadira de rodes és un esport per a persones amb diversitat funcional, consistent a realitzar un circuit en el menor temps possible, superant els obstacles que es troben en el camí. María José competeix en la modalitat WS6, una de les 6 de què disposa aquest esport, i en la que menor grau de diversitat funcional presenten els seus esportistes. Actualment s'entrena setmanalment amb esportistes de tota la Comunitat, preparant-se per a una nova prova per equips

No és l'únic esport que practica l'alcoiana, qui també s'ha especialitzat en les modalitats d'atletisme de 200 i 400 m. La pràctica de l'esport adaptat ha permés a María José "perdre la vergonya" i convertir-se en una persona més autònoma. Ens ho conta tot en aquesta entrevista.