El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Medi Ambient recorda que està prohibit fer barbacoes en zones forestals

Una zona de barbacoa al Preventori d'Alcoi

Informe's del nivell de preemergència d'incendis forestals en www.112cv.com

Malgrat que en superfícies comercials s'ofereixen com articles vàlids per a la muntanya, no ho són

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, vol recordar a la ciutadania que no es poden utilitzar les barbacoes portàtils en les zones forestals de la Comunitat Valenciana, ja que està prohibit encendre foc, malgrat que en moltes superfícies comercials es venen aquests articles com aptes, però no ho són.

La Direcció General de Prevenció d'Incendis, juntament amb la conselleria, recomana la preparació de menús de menjars freds, plats cuinats a casa i que arriben al camp en portaviandes i neveres, per tal d'evitar encendre foc.

Dèlia Álvarez, directora general de Prevenció d'Incendis ha destacat que fer foc al camp durant la temporada d'estiu és "tota una temeritat" que podria provocar un incendi forestal de terribles conseqüències. A més també ha recordat que: "tal com indiquen les dades del Sistema d'Informació Forestal, el 72% d'aquests incidents es deuen a factors humans".

A més de la "barbacoa freda" les dos institucions recomanen no encendre foc, apagar bé els cigarrets i no tirar-los a terra i tirar els rebutjos als contenidors, per així cuidar i protegir les zones forestals de la Comunitat, a més de la fauna i la flora.