El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

MªJosé Portalés, de Turisme de la Generalitat: "En Alcoi hi ha un potencial tremend de turisme industrial, indubtablement, i cal apostar per això"

Turisme Empren CV ofereix formació gratuïta per a empenedors turístics. 

Diferents casos d'èxit de les comarques, com Cerveses Lluna o Casa Timoteo han exposat la seua experiència a nous emprenedors. I turisme de la Comunitat Valenciana ofereix un programa d'assessorament perquè posen en marxa la seua idea. Tot per potenciar noves experiències turístiques al territori.

Tenim clars casos d'èxit a les nostres comarques: la reconversió de Casa Timoteo en apartaments modernistes, la recuperació d'una fàbrica al riu per a fer cerveses artesanals amb Cerveses Lluna; o la Ruta dels Molins de la indústria paperera. Però també molt a prop, com el Museu de Chocolates Valor, que ha aconseguit barrejar el vessant turístic amb la producció continua.

Des de Turisme de la Comunitat Valenciana consideren que és el camí a seguir. MªJosé Portalés és la responsable d'Accetur i Turisme Emprén Comunitat Valenciana, projectes que volen assessorar i ajudar als emprenedors turístics a posar en marxa les seues idees. Sobretot si estan relacionades en un aspecte turístic a potenciar: les experiències. "Estem dotats i tenim una bona base en oferta bàsica: allotjament, transport i gastronomia" explica Portalés, "però ara els turistes volen endur-se també experiències i records. Ens faltava l'Story-Telling".

I açò s'aconsegueix amb nous recursos com el turisme industrial. Fàbriques que ja no tenen ús i que busquen una segona vida com a museu, fàbrica artesanal, o com el centre d'interpretació que es vol fer al Molinar. Portalés diu que "no s'ha de mirar-ho com a competència, sinó que és bo que hi haja diferents per tindre una ruta i dinamitzar la zona".

De tot açò i més s'ha parlat en la jornada turística que ha acollit l'Àgora d'Alcoi, i on representants de Chocolates Valor, Cerveses Lluna o Casa Timoteo han exposat la seua experiència, perquè els futurs emprenedors puguen aplicar les bones experiències i evitar els errors. MªJosé Portalés també ha oferit els recursos de Turisme Empren CV, on ofereixen assessorament i formació als emprenedors perquè posen en marxa la seua idea de negoci turístic.