El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Melines García, nova presidenta del Club UNESCO d'Alcoi

Melines (Amelia) García Calatayud

Melines substitueix en la presidència José María Gadea, qui deixa la junta de l'entitat després de 3 anys com a màxim responsable.

Canvi en l'organigrama del Club d'amics i amigues de la UNESCO d'Alcoi, després de la designació de Melines (Amelia) García Calatayud com a nova presidenta. Vinculada en l'entitat des dels anys 70, assegura que emprendrà una gestió continuista respecte a l'anterior presidència, tot sense deixar de costat la seua "empremta personal".

Melines substitueix en la presidència José María Gadea, qui deixa la junta de l'entitat després de 3 anys com a màxim responsable. El relleu es va materialitzar durant l'Assemblea General Ordinària del Club celebrada el passat 11 de gener, on l'actual presidenta era l'única candidata per a ostentar el càrrec. "La major part dels membres de la Junta directiva continuen vinculats al Club", recorda Melines, pel que no s'esperen grans canvis. No obstant això, es preveuen esforços per a intentar atraure a gent jove perquè s'involucre amb l'entitat.

Alguns dels projectes als quals es donarà continuïtat serà el cicle de cinema de drets humans, que enguany es vol orientar fer valdre l'activitat de les Nacions Unides. A més, aprofitant que es compleixen 25 anys de la mort d'Ovidi Montllor, el Club d'amics de la UNESCO està preparant alguna activitat per a commemorar l'efemèride.

Un poc d'història

Recordem que el Club d'Amics la Unesco va obtenir en 2019 un dels guardons que concedeix Alcoi amb ocasió de la commemoració del 9 d'octubre Es va fundar l'any 1965, segons expliquen des de la UNESCO, "tot aprofitant la conjuntura lleugerament aperturista del règim franquista per tal de crear una imatge falsa d'obertura cap a Europa". Es va legalitzar a l'any següent, però va estar clausurada en diverses ocasions als anys 1969 i 1974, "com sabeu, per al règim franquista, la cultura era subversió i calia anar-hi en contra. Malgrat això, els anys següents continuaren les activitats durant un temps de silenci administratiu, i l'estiu del 77 es legalitzà definitivament".