El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Membres del consistori i Directius de l’Àrea de Salut es reuneixen amb la Coordinadora del Sistema Públic de Pensions

Les següents actuacions que estan previstes són les noves consultes d'oftalmologia en l'antiga cuina, així com la creació del Centre de Dia de Psiquiatria.

A la reunió es va destacar que al mes d'octubre s'han realitzat 69 intervencios a quiròfan i per al mes de novembre estan previstes altres 119, el que prorrogat en el temps ajudarà de forma progresiva a millorar les llites d'espera. També es va parlar la millora d'infrstructures i de la dotació per part de la Generalitat de professionals per a tota la Comunitat, i concretament per a l'Àrea de Salut d'Alcoi.

La Coordinadora Alcoi-Comtat en Defensa del Sistema Pública de Pensions havia sol·licitat una trobada amb membres de l’Ajuntament i de l’Àrea de Salut d’Alcoi per conèixer la situació real de la sanitat a Alcoi. La reunió va ser el passat 11 d’octubre i en ella van participar: L'alcalde d'Alcoi; Toni Francés, la regidora de Salut Pública; Teresa Sanjuán, el gerent de l'Hospital Comarcal Verge dels Lliris; Enrique Barbeito i el director Mèdic d'Atenció Primària de l'Àrea de Salut d'Alcoi, Carlos Vilaplana.

En la reunió se'ls va traslladar que amb la incorporació, de forma no estructural, de quatre anestesistes s'havia millorat la situació quirúrgica a curt termini. En total al mes d’octubre s’han realitzat 79 intervencions en quiròfan i hi ha 119 programades per al mes de novembre. Des de l’Ajuntament asseguren que esta millora prorrogada en el temps farà que es reduïsquen progressivament les llistes d'espera.

A més, van informar de que la Generalitat Valenciana té prevista una dotació de 6.000 professionals dins dels pròxims pressupostos, que s’incorporaran per tota la Comunitat, moltes d’elles al Departament de Salut d’Alcoi.

També està prevista la millora d'infraestructures com el centre de salut La Bassa i el mateix Hospital Verge dels Lliris. Igualment cal recordar que s'ha aprovat en els pressupostos participatius de la Generalitat una proposta de 500.000 euros per a la construcció d'un aparcament a l'Hospital i que ja està en funcionament la planta de Pediatria que ha sigut renovada recentment. Les següents actuacions que estan previstes són les noves consultes d'oftalmologia en l'antiga cuina, així com la creació del Centre de Dia de Psiquiatria.

La Plataforma de Metges en Defensa de la Sanitat Pública del Departament d'Alcoi ha convocat de nou una concentració el pròxim dissabte 13 de novembre ales 12h a la Plaça d'Espanya per seguir demanant la contractació de més professionals a distintes àrees de l'atenció primaria i del propi hospital.

Cal recordar que el Síndic de Greuges ha obert una queixa d’ofici per la falta de professionals sanitaris al Departamento de Salut d’Alcoi i per la millora al departamento, concretamente de l’Hospital Verge dels Lliris.