El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Andrea Valdés, Secretària de Grup Municipal PSOE

Andrea Valdés

Mentir no és fer oposició

Fa molts anys que ho som, però fa cinc anys que aquest Govern li va posar nom i treballa sense parar per tindre la millor ciutat del Nadal que no es concentre en tres dies i puga atraure a Alcoi a un turisme que gaudisca de tot el que tenim per oferir i de les nostres tradicions més arrelades. Això, sense dubte, és una important promoció i permet diversificar les fonts d’ingressos per a la ciutat. És per això que no m'agrada sentir que no cuidem als escolars que ens visiten en campanya de Nadal, que els tractem mal i fins i tot que els tirem de l'Ajuntament.

El nostre Nadal és únic, any rere any demostrem amb la visita de centenars de xiquets i xiquetes d'ací, de les nostres comarques i fins i tot de punts més allunyats que ens vénen a visitar, que el Nadal alcoià està més que consolidat.

Des de finals de novembre fins al 6 de gener és un goter continu de xiquets entre setmana i famílies senceres els caps de setmana que vénen a gaudir del nostre Nadal i també, perquè no dir-ho, a gastar-se els seus diners en la nostra ciutat.

És evident que ja comença a ser una font d'ingressos, tant per empreses privades de visites guiades, com per a comerciants i hotelers. L’Ajuntament i la ciutat donem la marca i ells han de saber aprofitar-ho i planificar les visites perquè siguen les més divertides i agradables per als nostres xiquets i xiquetes.

És per això sra. Guillem que no és cert que aquest govern no cuida als xiquets i xiquetes que ens visiten i molt menys que els hem tirat de l'Ajuntament. Això que vosté diu és mentida. Li puc dir moltes coses del perquè els escolars estan feliços a la nostra ciutat.

Per començar, molts d’eixos escolars que visiten el nostre Tirisiti tenen serveis públics que poden utilitzar. Moltes escoles i empreses reserven visites al Casal de Nadal on centenars d’escolars a més de fer tallers nadalencs, podem també utilitzar els banys públics i refugiar-se de la pluja, si plou.

Molts xiquets i xiquetes també esmorzen a la Plaça de Dins i si plou es refugien en la zona coberta, en els arcs, on no es banyen.

També esmorzen i dinen al parc de La Glorieta, on també poden utilitzar els banys públics i on tampoc es banyen si plou perquè tenen el templet per refugiar-se.

Aquests escolars dia rere dia fan cua a la caseta de Tirisiti a la plaça i a l'arbre de Nadal per emportar-se un record de la nostra ciutat i crega'm que sols mirant-los la cara podem assabentar-se de què estan molt contents.

I a més a més molts d'ells reserven visita a l'Ajuntament on se’ls projecta un vídeo de la ciutat els atenen l'Alcalde o el regidor d'Educació, i se'ls obsequia amb una bosseta amb fulls d'acolorir els personatges del nostre Nadal, guies perquè ens puguen visitar en família i cartes de SSMM els Reis d'Orient.

Per tot açò, quan Compromís diu que no cuidem als xiquets i xiquetes, que no som una ciutat per a ells i fins i tot que els tirem de l’Ajuntament... No puc evitar reiterar que això que diuen és mentida, aquesta ciutat és la Ciutat del Nadal i la tenim preparada per a ells, perquè coneguen la nostra màgia i això ni vostés ni ningú poden negar-ho.

Que des del govern s'ha treballat, es treballa i es treballarà per fer la nostra marca més gran encara si cap i l'oposició està per aportar idees i nosaltres per acollir-les, però no per a mentir i menys d'eixa manera utilitza'n als més menuts.

Sra. regidora de Compromís, la convide a passejar qualsevol dia del mes de desembre pel Centre de la nostra ciutat i també a fer alguna visita escolar al saló de plenaris, perquè n’estic segura de què si ho fa es penedirà i molt del que ha dit. És molt arriscat per la seua part afirmar que hem tirat als xiquets de l’Ajuntament sense contrastar una informació que li han contat i que és evident que és molt malintencionada.

A més de ser la Ciutat del Nadal també som Ciutat Amiga de la Infància i l’Adolescència, i li assegure que aquest govern treballa cada dia i treballarà per millorar i tindre la millor ciutat. Això sí, des de la veritat i l’honestedat, no com fan vostés des de la mentida i l’engany.