El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més 3.400 alumnes participen al curs 2018/2019 de l'EPIS

El programa EPIS va dirigit a alumnes entre 6 i 12 per als diferents col·legis d'Alcoi, en el que practiquen diferents esports que de normal no són tan reconeguts com altres.

Una vegada que el curs finalitza es sol fer un balanç per a tindre clar si s'han arribat a certs objectius o s'han quedat a les portes, per lo que tindrien que fer canvis al seu programa i funcionament. Per sort, aquest ultim no es el cas, i el balanç que s'ha realitzat per a vore els resultats complets del programa EPIS, de L'Escola Poliesportiva d'Iniciació, en el que han participat tots els col·legis d'Alcoi, concretament 13.

Tot l'equip està orgullós d'haver arribat a tindre tan bona recepció. Complir els objectius que tenien al cap és fer que els alumnes tinguen l'oportunitat de practicar esports menys reconeguts; mantenir una vida saludable; lluitar contra el sedentarisme i l'obesitat infantil, i també aprendre uns valors com la companyonia o la bona competitivitat.

Aquest programa ha estat principalment dirigit a alumnes entre 6 i 12 anys, aconseguint la participació d'un total de 3.400 escolars que han realitzat al voltant de 896 sessions a l'any, les quals anaven dirigides a diferents modalitats d'esport com judo, atletisme, gimnàstica artística, colpbol, pilota valenciana, orientació, golbol i corfbol.Per a finalitzar el curs EPIS 2018/2019 s'ha festejat com cada any una jornada esportiva on tot l'alumnat de diferents col·legis han practicat cada un en la seua modalitat però amb un equip diferent de l'acostumat, on la companyia i socialitzar siga fonamental.

Segons Miguel Juan Reig, regidor d'esports, destaca que el programa es tracta d'una "proposta basada en la promoció de modalitats esportives minoritàries unides a la possibilitat que els clubs i entitats esportives de la nostra ciutat puguen impulsar la pràctica dels seus esports".