El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 1.000 efectius asseguraran Alcoi en Festes

Toni Francés i José Miguel Saval atenen als mitjans / AM
S'ha posat especial incidència en les agressions sexistes

Francés també ha reconegut que a Alcoi és el municipi on més pólvora s'ha demanat de tota Espanya per a l'alardo Moros i Cristians. Concretament són 2.942 quilos, 600 més que a la Trilogia de 2017. Respecte al repartiment de pólvora i l'Alardo, el subdelegat del Govern ha destacat que la "normativa vol primar la seguretat, però que s'ha de combinar amb la festa". Altre dels temes a tractar ha sigut la tolerància 0 davant agressions sexistes

Cossos de seguretat, Creu Roja i Protecció Civil han estat a la Junta de Seguretat prèvia als Moros i Cristians d'Alcoi. A banda de representants polítics de la corporació municipal, també ha acudit José Miguel Saval Pérez, subdelegat del Govern Central en Alacant.

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, ha comunicat informat que més de 1.000 efectius de seguretat estaran a Alcoi en els Moros i Cristians, "un dispositiu molt semblant a l'any passat". Francés també ha reconegut que a Alcoi és el municipi on més pólvora s'ha demanat de tota Espanya per a l'alardo Moros i Cristians. Concretament són 2.942 quilos, 600 més que a la Trilogia de 2017. Respecte al repartiment de pólvora i l'Alardo, el subdelegat del Govern ha destacat que la "normativa vol primar la seguretat, però que s'ha de combinar amb la festa". Com a màxim, Alcoi haguera pogut rebre 4.868 quilos. 

Altre dels temes a tractar ha sigut la tolerància 0 davant agressions sexistes. La regidora d'Igualtat, Aroa Mira, també ha anunciat la campanya de l'Ajuntament. José Miguel Saval també ha informat que "cap municipi s'ha de 'bunkeritzar', però no hem de relaxar-nos". A les entrades dels principals carrers el centre hi haurà grans cossiols i elements que puguen impedir el pas de vehicles.