El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 1.000 tones de residus arreplegades en 4 mesos en els ecoparcs de les comarques

Els residus que més han depositat els usuaris han sigut els residus de construcció i demolició (RCDs), poda, metalls i residus d'aparells elèctrics i electrònics (RAEEs).

La Xarxa d'Ecoparcs que va posar en marxa el Consorci Terra el passat mes de juliol i compta ja amb més de 9'282 usuaris registrats de 37 municipis.

La Xarxa d'Ecoparcs del Consorci Terra fa ara quatre mesos que va començar a funcionar i en aquest temps ha aconseguit recuperar 1.084.000kg de residus per a la seva valorització.  A més, compta ja amb 9.282 usuaris registrats, dels quals 8.636 corresponen a ciutadania en general i 646 a empreses dels 37 municipis de les comarques del Comtat, l'Alacantí i l'Alcoià que formen l'entitat.

Des que començara el servei s'han registrat 20.677 visites a la xarxa, sumades tant les realitzades als eco parcs fixos com als mòbils. En aquest sentit, i durant el període transitori de dos anys fins a la posada en marxa definitiva, el Consorci Terra compta amb tres eco parcs fixos a Ibi, Xixona i Muro d'Alcoi, i tres mòbils amb un horari de matí i vesprada que recorre de dilluns a divendres totes les poblacions.

Els residus que més han depositat els usuaris han sigut els residus de construcció i demolició (RCDs), poda, metalls i residus d'aparells elèctrics i electrònics (RAEEs). Aquests i altres residus entraran en la cadena de reciclatge transformant-se en recursos.

D'altra banda, s'han dut a terme les actuacions per al control d'accés i la instal·lació de càmeres de seguretat en els tres ecoparcs fixos. Aquest sistema informàtic dotarà a la Xarxa d'Ecoparcs d'un major control de les entrades i eixides dels usuaris i permetrà registrar el residu per tipologia, pes i volum d'aquest. D'aquesta manera, s'obtenen dades de tots els residus depositats tant en els ecoparcs fixos com en els mòbils.

La presidenta del Consorci i alcaldessa de Xixona, Isabel López, ha volgut destacar el gran acolliment que ha tingut el servei: “Estem encara en el període de transició i millorant el servei dia rere dia, però la veritat és que els veïns i veïnes han respost molt bé perquè cada vegada estem tots més conscienciats sobre la importància que hem d'apostar per l'economia circular i la sostenibilitat per a complir els objectius de l'Agenda 2030”.