El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 100.000 autònoms sol·liciten les ajudes del Consell en les primeres 4 hores de tramitació

  • Les ajudes es poden sol·licitar fins al 4 de maig.
  • A pesar de la gran quantitat de sol·licituds rebudes, des del Servei Valencià de Treball (Labora) -encarregat de la tramitació a través del seu web- asseguren que no s'han registrat incidències.

 

Les ajudes a autònoms convocades pel Govern Valencià, que contemplen fins a 1.500 € per treballador, han rebut vora 102.000 sol·licituds en les primeres quatre hores en què ha estat obert el termini de tramitació.

Aquest termini s'ha obert a les 9 h d'aquest dimecres 8 d'abril, i a les 13 h ja s'havien rebut 102.000 sol·licituds per a rebre les ajudes, destinades a persones treballadores autònomes afectades per la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19. A pesar de la gran quantitat de sol·licituds rebudes, des del Servei Valencià de Treball (Labora) -encarregat de la tramitació a través del seu web- asseguren que no s'han registrat incidències.

De fet, han posat en marxa un procediment per a evitar el col·lapse de la seua pàgina web tenint en compte el gran trànsit que s'anava a produir. D'aquesta manera, a les persones que demanden l'ajuda se'ls assignarà una data i franja horària per a poder presentar tota la documentació. El procediment pot veure's en aquesta infografia.

Les ajudes ascendiran a 1.500 euros en el cas de negocis que hagen hagut de tancar i a 750 euros per als quals, no havent sigut obligats a tancar, hagen patit disminució d'ingressos en les condicions que estableix el Reial decret i es concediran de manera directa. En total, el govern valencià ha anunciat que destinarà 57,5 milions en aquestes ajudes.