El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 100 activitats educatives, ara en un catàleg únic a disposició dels col·legis alcoians

La guia té vora 150 activitats que la ciutat d'Alcoi ofereix als centres educatius. La regidoria d'educació també ha posat en marxa una central de reserves on els col·legis poden triar i informar-se directament de les activitats que organitzen els diferents departaments municipals.

Ivette Abad, Júlia Jordà i Helena Agraz, sota la coordinació de la tècnica d'educació Pilar Herrero, han sigut les tres joves encarregades d'arreplegar i donar forma a tota aquesta informació que fins ara estava repartida entre els diferents departaments i entitats locals que feien alguna activitat. Naix així la primera Guia Municipal d'Activitats Educatives, que es posa a l'abast de tots els centres educatius alcoians perquè puguen programar el curs escolar.

S'arrepleguen vora 150 activitats, com poden ser els cursos d'educació viària de la Policia Local, el programa d'esmorzar saludable, la visita a l'Ajuntament o l'Àgoralab i els cursos de robòtica. Per cada activitat hi ha una fitxa on s'explica a qui va adreçada, els objectius, el lloc, horaris i calendari i una via de contacte.

La guia ha posat en comú totes les activitats que es fan des de diferents departaments municipals, no sols des d'educació, sinó també des de joventut, política lingüística, sanitat, seguretat o consum, entre moltes altres. A més a més, per aquestes activitats proposades des de l'Ajuntament, s'ha fet com a novetat una central de reserves on es pot demanar informació concreta.

Però no sols l'Ajuntament proposa activitats, també són moltes entitats privades les que ofereixen tallers, visites o cursos, com pot ser Correus, AITEX o el campus d'Alcoi de la UPV. Totes aquestes activitats també s'inclouen en la Guia.

El regidor Alberto Belda presenta la Guia amb les tres joves responsables

S'ha fet una edició de 100 exemplars en paper, que s'han distribuït pels diferents col·legis alcoians. També s'ha passat en format PDF als diferents directors de cicles. I es pot aconseguir ací, en aquest enllaç de l'Ajuntament d'Alcoi. La Guia està ja disponible, però cal tindre en compte que s'afegiran al llarg de l'any diferents activitats que sorgeixen de manera temporal. La idea final és actualitzar la Guia cada any en el mes de setembre, i posar-la a disposició dels col·legis.

El regidor d'educació Alberto Belda valora molt positivament el treball de les tres joves, que estan al departament dins del programa AVALEM JOVES del SERVEF. Belda diu que "hi ha moltes activitats però no teníem una visió global i general; i més o menys estem a l'altura d'activitats en ciutats importants com Sevilla". A més a més amb aquesta guia Belda confia que puguen detectar "quines àrees estan millor i en quines falta complementar amb més activitats".