En aquest mateix estudi es constata que la la taxa d'envelliment de la ciutat està per damunt de la mitjana provincial i autonòmica.
El Partit Popular considera que les xifres son 'inacceptables' i que 'l'informe és demolidor'. Des de l'oposició consideren que la ciutat necessita un govern més conscient de la realitat que siga capaç de posar mesures per solucionar els problemes.
12.985 alcoians viuen per davall del llindar de pobresa. Aquesta és la xifra que s’extrau d’un informe de l’Ajuntament d’Alcoi. El diagnòstic elaborat per una empresa especialitzada forma part del Pla d'inclusió i cohesió social, recentment aprovat per l'Ajuntament per a aplicar noves polítiques públiques de caràcter social. L'estudi diagnòstic analitza la situació social, demogràfica, econòmica i laboral de la població. El document ratifica les dades que ja manifestava l'estudi de pobresa d'Alcoi, presentat en 2020.
Aquell treball assenyalava, amb dades de 2019, que 10.029 alcoians es trobaven sota el llindar de la pobresa, mentre 12.985 alcoians estaven en risc d'exclusió social. L'estudi de pobresa assenyalava, a més, que el 43,23% de la població entre 16 i 64 anys roman inactiva, això és, sense treball i sense estar registrada en els sistemes públics com a demandants d'ocupació. I alertava que “part considerable” d'aquest segment de població depén de les ajudes socials.
Les noves xifres indiquen un increment clar. L'estudi actual calcula que un 21,2% de la població, és a dir, més de 12.000 alcoians, tenen una renda que està per davall del 60% de la mitjana, la qual cosa es considera per davall del llindar de la pobresa. La regidora es mostra “alarmada” per un altre de les dades que ofereix l'estudi: el risc d'exclusió, mesurat com a ingressos per davall del 60% de la mitjana, afecta en major mesura a la població infantil menor de 18 anys, amb un percentatge del 27,6%.
La regidora del PP Amalia Payá té clar que aquestes “inacceptables xifres” han de fer reaccionar al Govern local, del PSOE. “No pot mirar cap a un altre costat. És necessari pactar mesures per a corregir la situació econòmica que provoca seriosos problemes a moltes famílies alcoianes”, afirma.
En aquest mateix estudi es constata que la la taxa d'envelliment de la ciutat està per damunt de la mitjana provincial i autonòmica. Així mateix, l'índex de renovació de la població activa és inferior a la mitjana provincial i autonòmica. Aquest últim indicador revela que la ciutat perd mà d'obra que marxa a altres ciutats a la recerca d'oportunitats. “L'informe és demolidor”, lamenta Payá, qui té clar que la ciutat “necessita un govern que siga conscient de la realitat i aplique mesures per a modificar aquesta tendència”.
“Aquest nou informe ofereix xifres inassumibles per a Alcoi”, sosté Payá. La regidora ofereix “tot el suport” del PP, com a principal partit en l'oposició, “per a pactar mesures que contribuïsquen a corregir l'actual situació econòmica d'Alcoi”. Segons exposa, “els 12 anys de Govern socialista a la ciutat estan tenint conseqüències catastròfiques per a tots els alcoians i especialment per als més vulnerables”.
La regidora manifesta que “més trist que les dades és veure que l'alcalde, Antonio Francés, els obvia i fantasia amb una situació idíl·lica de la ciutat que no s'ajusta a la realitat d'Alcoi. No es pot entendre aquesta actitud sense pensar que el seu únic objectiu és electoral: mantindre's en el poder a costa de la ruïna de la ciutat”, conclou la regidora.