El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 120 persones acudeixen a la presentació del llibre de Carles Cortés 'La vida dins dels ulls' a la Filà Judíos d'Alcoi

Manolo Gomicia, Carles Cortés i Josep Lluis Santonja a la Filà Judíos / R. Lledó
L'autor ha estat acompanyat de Josep Lluís Santonja i el regidor Manolo Gomicia

El poble jueu és el motiu de les dues històries paral·leles que conta la novel·la. Carles Cortés ha construït una ficció on el personatge principal naix a partir del recordatori de la trajectòria vital de l’alcoià d’adopció Gerardus David Story (holandés de naixement i supervivent de l’holocaust), vinculat, entre altres, a la Filà Judíos

La Festa també és Cultura i la Filà Judíos ha acollit la presentació del llibre 'La vida dins dels ulls', de l'autor alcoià Carles Cortés. Josep Lluís Santonja, director de la Biblioteca Municipal d'Alcoi, ha acompanyat a Cortés en la presentació del llibre editat per Galerada. El poble jueu és el motiu de les dues històries paral·leles que conta la novel·la. La presentació ha estat mulitudinària i han acudit més de 120 persones. 

Carles Cortés, actual vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA, va començar a escriure la novel·la a 2010. Ha construït una ficció on el personatge principal naix a partir del recordatori de la trajectòria vital de l’alcoià d’adopció Gerardus David Story (holandés de naixement i supervivent de l’holocaust), vinculat, entre altres, a la Filà Judíos.

L'obra: La vida dins dels ulls

De ben petit, Nathan travà amistat amb el veí del pis de dalt, Samuel van der Sloot, un holandés amb un passat enigmàtic, un fugitiu de l’holocaust nazi. En morir Samuel, Nathan troba El quadern blau, la transcripció d’un document del segle XV que narra en primera persona les vicissituds d’un jove jueu per la Mediterrània, de Constantinoble fins a Eivissa. A mesura que avança la lectura d’aquest document, Nathan ens explica la fugida per Europa, d’Amsterdam a Alcoi, del seu veí Samuel i els escenaris que de gran volgué tornar a visitar com a catarsi personal. És així com la persecució del poble jueu, en dos moments de la història que semblen confluir, fa que Nathan descobrisca l’enigma de la seua pròpia existència.

Samuel van der Sloot, un holandés amb un passat enigmàtic, és mort. A través de la veu del seu veí, amb qui van mantenir una amistat intensa des de petit, coneixem el seu passat. Una història marcada per l’holocaust nazi, la fugida per Europa, d’Amsterdam a Alcoi, i els escenaris que de gran volgué tornar a visitar com a catarsi personal. Així serà com apareixerà, enmig dels papers de l’holandés, El quadern blau, una transcripció d’un document del segle XV que narra en primera persona les vicissituds d’un jove jueu per la Mediterrània, en un viatge sense retorn de Constantinoble fins a Eivissa. Dues històries paral·leles marcades per la persecució del poble jueu i per la descoberta dels orígens. Una novel·la d’ambientació històrica on el vertader protagonista és la recerca de la identitat a través de dues històries creuades per l’atzar... o no.