El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 1250 escolars alcoians han rebut informació sobre els riscos del tabaquisme

Més de 1250 escolars alcoians han rebut informació sobre els riscos del tabaquisme / Raúl Sandoval
El lema de l'OMS en el dia mundial sense tabac és 'El tabac trenca cors'

Per tercer any consecutiu, la iniciativa 'Alcoi sense tabac' del Departament de Salut i de l'Ajuntament d'Alcoi, hi ha conscienciat a més de 1000 persones i 1250 escolars sobre els riscos el tabaquisme.

El Departament de Salut i de l'Ajuntament d'Alcoi, duen endavant la iniciativa 'Alcoi sense tabac', i per tercer any consecutiu, en el dia mundial sense tabac, hi han hagut 10 punts antitabac repartits per la ciutat per informar a més de 1000 persones dels riscos del tabaquisme.

A més s'han impartit xarrades de prevenció contra el tabaquisme en adolescent, arribant a 20 centres educatius, els 11 d'Alcoi ciutat, i la resta de la Mancomunitat: Ibi, Muro, Cocentaina, Onil, Banyeres de Mariola, Castalla, Benilloba, durant els mesos d'abril i maig. Prop de 1250 estudiants de Primer d'ESO han sigut conscienciats contra el tabac.

Alicia Ureña i Amparo Nadal, des d'UPPCA de l'Ajuntament d'Alcoi han comentat que "ha sigut una mostra del treball conjunt de grans administracions com els Ajuntaments locals i el Departament de Salut on han intervingut metges, infermeres, i treballadors socials, obtenint resposta favorable a aquesta iniciativa en els centres educatius" .

Aquestes activitats en el dia mundial del tabac, està organitzada per l'OMS, amb el lema 'El tabac trenca cors', i intenta fer reflexionar sobre les 6 milions de morts a l'any que provoca, i que fan del tabaquisme la primera causa de mortalitat prevenible en el món.

Aquest dia ha estat ple de punts antitabac en l'Hospital Verge dels Lliris, Salut Pública, i en els Centres de Salut de: La Fabrica, Plaza de Dins, La Bassa, Banyeres de Mariola, Ibi, Muro i Castalla, que de 10 a 12h, han informat a més de 1000 interessats sobre la toxicitat del tabac, les malalties que produeix, l'addicció que crea i com deixar-ho.

Rafael Vázquez i Begoña Jover, directors Atenció Primària del Dpto de Salut d'Alcoi, han insistit en "deixar de fumar no és fàcil, però és possible. Requereix esforç, temps, voluntat i suport no solament del seu entorn, sinó a voltes d'experts”.