El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 145.000 euros per a la contractació de persones desocupades a Alcoi

Alcoi / AM

Les ajudes van els 1.000 al 4.000 euros

L’Ajuntament d’Alcoi ha rebut 70 sol·licituds per a les subvencions municipals per a afavorir la contractació de persones desocupades. En total es destinaran 146.837,5 euros. Pel que respecta als sectors que han fet les sol·licituds, en el primer lloc està serveis i el comerç minorista amb 10 sol·licituds cadascun.

L'ajuda està dirigida a les pimes, micropimes, autònoms, i empreses o entitats sense ànim de lucre amb una plantilla de fins a 250 persones, que tenen el seu centre de treball en Alcoi i han fet la corresponent sol·licitud.


Cal dir que hi ha hagut 5 contractacions de com a mínim 6 mesos, als qui corresponen 5.000 euros, 5 de contracte indefinit als qui corresponen 13.500 euros, 7 contractes indefinits per a dones amb 26.400 euros, 9 de conversió de temporal a indefinit amb 12.937,5 euros, 8 d’aiest mateix cas, però a dona amb 15.500 euros i 49 reincorporen ERTO amb 73.500 euros. La suma d’aquestes quantitats és de 146.837,5 euros. Cal assenyalar que de les contractacions realitzades 17 han sigut a jornada completa i 17 parcial.


Pel que respecta als sectors que han fet les sol·licituds, en el primer lloc està serveis i el comerç minorista amb 10 sol·licituds cadascun, seguits d’estètica amb 9, un total de 5 han fet comerç majorista, indústria, hostaleria i serveis sanitaris, 4 automoció i instal·ladors, 3 esports i fontaneria, 2 audiovisual i 1 transport, construcció, informàtica, alimentació i reciclatge de metalls.


Les bases definien els imports que podien rebre les empreses alcoianes per a cada contractació que complisca els diferents requisits anaven des dels 1.000 fins als 4.000 euros.


El regidor d'Ocupació i Empresa, Alberto Belda, destaca la necessitat d'intentar mantenir el màxim nombre de llocs de feina en la ciutat, apostant per la contractació i per les empreses compromeses amb llocs de treball estables: "Des de l'Ajuntament d'Alcoi sabem com és d'important recolzar l'ocupació en uns mesos molt difícils on la crisi sanitària segueix condicionant la situació econòmica. Les empreses i autònoms d'Alcoi han posat el millor de si mateixos als últims mesos per a reconvertir-se i afrontar aquesta nova situació, per això volem ajudar a totes aquelles empresàries i empresaris alcoians que contracten treballadors a mitjà i llarg termini, convertisquen els seus treballadors en indefinits o recuperen a tots els treballadors de l'ERTO amb la intenció de mantenir-los en el temps".