El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 168.000 alumnes ja coneixen fruites i hortalisses de proximitat gràcies a 'A menjar sa!'

Han participat xiquets d'infantil i primària de 675 centres educatius valencians

Algunes de les accions per difondre 'A menjar sa' són el lliurament de díptics informatius sobre la campanya amb inclusió d'un calendari de productes de temporada per a treballar en les aules, i un vocabulari de les fruites i hortalisses amb el seu nom en castellà, valencià i anglès, contes sobre la importància de consumir productes de proximitat i la importància de l'agroecologia

'A menjar sa!' és el lema d'una campanya que fomenta el consum de fruites i hortalisses entre l'alumnat d'educació infantil i primària. Aquesta campanya també té com a objectiu millorar els seus hàbits de consum cap al consum de productes més saludables i, al mateix temps, conscienciar als menors de la importància de consumir productes locals i produïts mitjançant fórmules mediambientalment sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, pretenent-se implicar també a pares, mares i educadors. Participen més de 675 'col·les' de tot el territori valencià i més de 168.000 alumnes. La campanya està desenvolupada per l'Institut Valencià d'Investigació i Formació Agroambiental (IVIFA), fundació creada per La Unió de Llauradors.

I com animen als més menuts a consumir fruites i hortalisses? Entre aquestes activitats es troba el lliurament de díptics informatius sobre la campanya amb inclusió d'un calendari de productes de temporada per a treballar en les aules, i un vocabulari de les fruites i hortalisses amb el seu nom en castellà, valencià i anglès, contes sobre la importància de consumir productes de proximitat i la importància de l'Agroecologia.

Altres accions que es fa des de La Unió de Llauradors és facilitar retallables amb fruites i hortalisses de temporada i jocs perquè els menors puguen reconèixer-les de forma més fàcil, així com la impartició de 600 tallers relacionats amb la temporalitat de les fruites i hortalisses valencianes. També s'incideix en el producte ecològic de qualitat i de proximitat.

Són moltes les administracions les que aposten pel programa, el qual és finançat amb fons públics provinents de la Unió Europea, del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.