El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 180.000 euros per pagar el lloguer d'empreses i autònoms d'Alcoi

El Pla 'Reactiva Alcoi', impulsat per l'Ajuntament, ajudarà també a empreses i autònoms a fer front a les despeses dels locals dels seus negocis. L'objectiu és minimitzar l'impacte de la Covid-19 en l'economia amb 186.553 euros. Les ajudes, tramitades per l'Ajuntament i finançades per la Diputació d'Alacant, que s'han publicat al BOP, es poden demanar a través de la web municipal fins al 15 d'octubre del 2020.

Pimes, micropimes, autònoms i altres col·lectius professionals subjectes a mutualitats podran beneficiar-se de les ajudes de la Diputació d'Alacant per tal de minimitzar l'impacte del Coronavirus.


Les subvencions s'han de presentar telemàticament a través d'aquesta pàgina web. Es poden acollir tots aquells negocis que desenvolupen l'activitat econòmica en Alcoi, que hagen suspés l'activitat per l'Estat d'Alarma o en cas d'haver continuat amb l'activitat, tinguen una reducció en la facturació de, almenys, el 50% en els mesos d'abril i maig, o que la facturació no s'haja vist compensada amb la venda telefònica o telemàtica.


Entre altres requisits també s'inclou que el sol·licitant es compromet a mantenir l'activitat empresarial durant 6 mesos com a mínim a partir de l'endemà de la presentació de la instància.


L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, destaca aquesta nova subvenció dins del pla "Reactiva Alcoi" destinada a ajudar al sector econòmic de la ciutat: "Aquestes noves ajudes permeten donar liquiditat als negocis d'Alcoi en uns moments molt complicats per a tots, evitant tancaments però, també, afavorint el manteniment dels llocs de feina en la ciutat. La nova subvenció de 1.000 euros està destinada a les pimes, micropimes, autònoms i professionals alcoians per a fer front a les despeses dels locals d'aquells negocis afectats per l'Estat d'Alarma, tant per a pagar el lloguer com als interessos del préstec d'adquisició del local. Les noves ajudes, a més a més, són complementàries a les ajudes que l'Ajuntament ja ha atorgat a les micropimes i autònoms, dins del pla local "Reactiva Alcoi", i en les que no serà necessari adjuntar la documentació presentada amb anterioritat facilitant així els tràmits als empresaris i autònoms locals".