El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 2 milions d'euros per a 21 polígons de l'Alcoià

L'IVACE destina un total de 2,38 milions d'euros en l'any 2019 per a millorar polígons d'Alcoi, Ibi, Banyeres, Tibi i Onil.

La conselleria d'economia sostenible, mitjançant l'Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial, l'IVACE, manté per al 2019 les ajudes per a millorar i modernitzar les instal·lacions dels polígons industrials. I per a l'actual any, s'ha previst un total de 2,38 milions d'euros per a obres en polígons de l'Alcoià, en concret a Alcoi, Ibi, Banyeres, Tibi i Onil. La subvenció de l'IVACE cobrirà fins al 60 per cent de les obres que s'executen.

Les ajudes cobriran actuacions que suposen la millora d'enllumenat públic i del sanejament d'aigües residuals, la instal·lació de serveis contra incendis, obres civils per a implementar la fibra òptica, o la instal·lació de càmeres de vigilància connectades amb la policia local. També inclou la millora de senyalització, zones verdes o identificació de carrers.

Per municipis, Ibi rebrà 1 milió d'euros per als polígons del Cementiri, Ibi Ciutat del Joguet, Retiro Casanova, Casa Pau, El Derramador, i els polígons l'Alfaç I, II, III Est i III Oest.

Alcoi ha sol·licitat mig milió d'euros per als polígons d'El Castellar, Cotes Altes i Cotes Baixes, Santiago Payá-Sant Benet i la Beniata.

A Tibi se subvencionarà l'obra al polígon d'El Maigmó; i a Onil els polígons de los Vasalos, i la Marjal I i II. Per últim a Banyeres les ajudes afectaran els polígons de Les Molines, Les tres Creus i Barraquetes.

Açò pel que fa a la comarca de l'Alcoià. Queda pendent saber moltes ajudes s'han aprovat per al Comtat. Cocentaina, per exemple, ha sol·licitat 275.000 euros per als seus polígons.