El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 20 entitats i institucions implicades en el 8 de març

Els alumnes de l'Escola d'Art i Disseny d'Alcoi han participat en un concurs per a fer el cartell del 8 de març. Fonèvol portarà una exposició de la dona en la festa fins al vestíbul del consistori. I la pilot Mari Santonja oferirà un curs bàsic de mecànica. Cada any són més les activitats al voltant del dia de la Dona.

Any rere any se sumen més entitats i col·lectius per a organitzar i celebrar el dia de la dona, el 8 de març, que ja suposa desenes de variades activitats al llarg d'un mes. A les entitats ja conegudes i que cada any organitzen activitats, com el col·lectiu 8 de març, ACOVIFA, o de Mare a Mare, enguany se sumen noves. Una d'elles l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alcoi, amb 8 alumnes que han participat en el concurs per dissenyar el cartell del 8 de març. El guanyador és Jerónimo Muñoz, que en el vídeo ens explica en què s'ha inspirat per a fer el cartell.

I més novetats: Fonèvol portarà la seua exposició de la Dona en la Festa fins al vestíbul de l'Ajuntament, una mostra que ja s'ha pogut vore en el club d'Amics de la UNESCO i que ara es trasllada al centre i a una zona de pas i oberta als visitants. També s'incorpora enguany la Teixidora amb el seu projecte d'incrementar la presència de dones en la Viquipèdia.

Les activitats per a celebrar el 8 de març comencen divendres 28 de febrer i s'allargaran fins al 29 de març. Tot un mes amb tallers, exposicions, cinema, curses esportives, participació escolar, xarrades, teatre o concerts, a més de la manifestació al voltant dels ponts del 8 de març.

Destacar algunes de les activitats, com l'eixida nocturna 'A les fosques'; un homenatge que es farà a Chelo Llorens, primera galerista alcoiana; o un taller de mecànica bàsica per a dones a càrrec de Mari Santonja.