El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 20 mm litres d'aigua aquesta nit a les comarques, i en premergencia taronja per pluges

Imatge de Lola Mondéjar

La província d'Alacant està en preemergència taronja pel risc de pluges, però l'alerta està, en nivell groc, està ene les comarques properes, al litoral alacantí i el sud de València.
 

Malgrat la intensa pluja d'aquesta nit, no ha deixat incidències d'importància. Sí que tenim aquesta impressionant imatge de la fotògrafa alcoiana Lola Mondéjar, d'un raig just abans que començara el xàfec d'ahir de vesprada.

Molta gent s'ha despertat aquesta nit amb les tronades, la pedra i la forta pluja, com si fora una vinguda sonora de la tardor. De les quatre a les huit de la matinada s'han arreplegat a Alcoi 23 mm d'aigua per metre quadrat, Ontinyent 25, i la xifra més alta ací a prop la tenim Bocairent amb quasi 30 mm. A tota la província d'Alacant, el rècord el té Xàbia amb 40 mm d'aigua arreplegats ahir de vesprada. 

La imatge d'aquesta primera tempesta de la tardor ens l'ofereix la fotògrafa alcoiana Lola Mondéjar, amb aquest raig que cau a Alcoi aquest 20 de setembre de vesprada al voltant de les 17.30 hores, just abans de la intensa i curta pluja a la ciutat.

No s'ha registrat incidents d'importància, tot i que l'Ajuntament d'Alcoi sí que ha informat que a diversos edificis municipals ha entrat aigua: al Museu Explora, al centre social de la Zona Nord, al centre de majors de la Zona Alta, al garatge de la Policia Local i en alguns despatxos de l'Ajuntament. Des del consistori també expliquen que han rebut avisos d'alguna empresa o del convent del Sant Sepulcre, també per entrada d'aigua. També hi ha zones on l'aigua ha arrossegat terra, com en la rotonda de dalt de tot d'Isabel la Catòlica; o taps del clavegueram que han saltat per la pressió de l'aigua, però que ja han sigut recol·locats.

Malgrat la tempesta de l'últim dia, l'Alcoià i el Comtat no estem en risc de més pluja forta. Això sí, estem en preemergència taronja perquè les nostres comarques veïnes, la Vall d'Albaida i la Marina Alta, estan en alerta groga. Es preveu que l'alerta decaiga en pocs dies, tot i que la pluja intermitent es quedarà fins al cap de setmana.