El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 200 escolars ompliran el Campus d'Alcoi de la UPV per participar en la 'First Lego League'

PreseNtació de la participació del Campus d'Alcoi a la First Lego League / R. Lledó
El ja consolidat campionat de robòtica tindrà se celebra el 2 de febrer de 2018. La 'First Lego League', el 3 de febrer

Dins la notícia podeu accedir a l'enllaç per inscriure's. Va dirigit a alumnes d'entre 10 i 16 anys. Per tal que els alumnes puguen treballar sobre els reptes proposats hauran de dissenyar, construir, i programar un robot, desenvolupar un projecte científic i demostrar uns valors d'equip

Els centres educatius interessats en participar en la 'First Lego League' (3 de febrer de 2018)i el campionat de robòtica (2 de febrer de 2018) que acull el Campus d'Alcoi de la UPV, encara són a temps d'inscriure's. La 'First Lego League' naix amb la finalitat de que jóvens de 10 a 16 anys resolguen problemes relacionats amb el reciclatge, educació o energies renovables. A 2018, concretament, es treballarà sobre el cicle de l'aigua.

Per tal que els alumnes puguen treballar sobre els reptes proposats hauran de dissenyar, construir, i programar un robot, desenvolupar un projecte científic i demostrar uns valors d'equip. "Ja hi ha 200 alumnes que han confirmat la seua participació", segons ha confirmat Silvia González, de Fundació Scientia (organisme encarregat d'impulsar First Lego League a Espanya). Els centres educatius poden inscriure's en aquest enllaç fins a principis de novembre.

Cal destacar que els equips que ja s'han inscrit procedeixen de bona part del territori valencià. Els equips estaran formats com a molt per 10 alumnes. Jaume Masià, subdirector d'Emprenedoria i Generació Espontània, ha reconegut que al campus "ja hi ha una dinàmica de concursos". Sobre el campionat de robòtica i la 'First Lego League' ha destacat que "no és només el joc, sinó també els valors que es transmeten".

A la presentació de la participació del Campus d'Alcoi en aquest esdeveniment internacional també ha assistit Juan Ignacio Torregrosa, director del Campus. Torregrosa ha indicat que "participar no és car, sinó una inversió" per als centres educatius. Amb activitats com aquestes "esperen deixar una empremta en l'entorn".