El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 4.300 xiquets de les nostres comarques esmorzen fruita dins del pla A Menjar Sa

Cireres, nispros, prunes i carlotes. També suc de taronja i iogurt natural. 4.345 alumnes de l'Alcoià i Comtat han esmorzat aquests dies molt bé gràcies a la campanya A Menjar Sà de l'Institut Valencià d'Investigació i Formació Agroambiental.

La Unió de Llauradors i l'IVIFA, l'Institut Valencià d'Investigació i Formació Agroambiental, posen denou en marxa el pla A Menjar Sa, que distribueix fruita, hortalisses i productes lactis de la nostra terra pels col·legis que s'adhereixen. I a les nostres comarques gaudeixen del programa 4.345 xiquets de 18 col·legis

En concret són 918 alumnes d'El Comtat, de cinc centres escolars de Cocentaina, Muro, Benilloba, L'Orxa i Planes. A l'Alcoià participen 3.427 alumnes de 13 centres. 6 dels col·legis són d'Alcoi, altres 2 de Banyeres, i 2 d'Ibi. La resta, de Castalla, Onil i Tibi. A la província d'Alacant són 53.544 alumnes de 246 col·legis, i si parlem de tota la Comunitat Valenciana, els centres superen els 600 i els alumnes més de 135.000. 

L'objectiu no és tan sols incentivar el consum de fruites i hortalisses, llet i productes lactis, entre els joves estudiants, la qual cosa potencia els hàbits saludables. Sinó que també, i no menys important, "conscienciar els menors de la importància de consumir productes locals i produïts mitjançant fórmules mediambientalment sostenibles i respectuoses amb el medi ambient".

En les xifres generals de tot el pla, per a tot el territori valencià, es preveu repartir més de 231.000 quilograms de fruita de temporada - cireres, nispros, taronges, prunes, bresquilla i albercoc - i hortalisses - carlotes -. També 19.000 litres de suc de taronja, 37.000 litres de llet pasteuritzada i 43.000 quilograms de iogurt natural.

La campanya no sols inclou el menjar als col·legis, sinó també xarrades a AMPAS i famílies sobre el balafiament dels aliments, més de 500 tallers sobre alimentació, jornades en universitats i fins i tot vora 40 visites guiades a explotacions agràries, centres de manipulació i condicionament de fruites i verdures o parcs naturals, on participen quasi 1.800 alumnes. 

I com tot ha de tindre la seua bona banda sonora, en aquesta ocasió la campanya va acompanyada de la cançó "Tasta la Vida", del grup de les nostres comarques El Diluvi.