El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 40 centímetres de neu acumulats a Banyeres


- La pujada al pot d'Albaida per l'autovia està tallada al trànsit. Es treballa pe obrir un carril de circulació. També estan tallades algunes carreteres secundàries, com la d'Agres o als voltants de Banyeres-

- Pluja intensa a le comarques: 165 litres per metre quadrat a Benilloba.

- Es desploma part d'un edifici a la zona antiga d'Alcoi. 

Encara neva a Banyeres, i preveuen que ho continue fent en les pròximes hores. A la resta de les comarques es manté també l'alerta, però per les intenses pluges. Cal estar atents a l'evolució de l'oratge, però es preveu que demà es reprenguen les classes en molts municipis.

Notícia en constant actualització, en contrastar la informació en els diversos pobles. ültima actualització 12:53

 

La Borrasca Gloria ha fet el seu pas per les comarques deixant les primeres estampes blanques del 2020. Ha sigut més forta la pluja que la neu, i tot que ha quallat en tot l'Alcoià i el Comtat, en molts municipis l'aigua l'ha desfeta i la neu tan sols es veu en les parts més altes o de muntanya. Atenció, perquè es preveu més aigua la resta del dia. I molta precuació en les carreteres.  A hores d'ara l'A7 en la pujada al port d'Albaida està tallada al trànsit per neu, i per l'acumulació de vehicles. Cal consultar l'estat de les carreteres, perquè, tot i que en molts punts de la comarca només plou, hi ha camins afectats. Està tallada, per exemple, la carretera d'Agres o els accessos a Banyeres. 

Però on ha nevat de debò, és a Banyeres. S'han acumulat fins a 40 centímetres en els carrers del municipi, i en la part més alta del poble fins a 50 centímetres, L'alcalde Josep Sempere ha explicat ARAMULTIMÊDIA que els esforços estan ara a netejar els vials d'accés al centre de salut i al geriàtric. I recomana als veïns que no utilitzen el vehicle, i que si ixen de casa caminen pel mig dels carrers i no a prop de les façanes, perquè pot haver despreniments de neu des de les teulades.

A Alcoi, es manté l'alerta taronja però ja per pluja i vent, perquè no es preveu més neu, almenys en el municipi. Ja s'ha obert la circumval·lació cap a Cocentaina, que ha estat tancada des de primera hora del matí, i també es pot accedir a tots els polígons. Això sí, es mantenen tancats parcs i col·legis. Des del consistori informen que tenen apilades 16 tones de sal, per si de cas, i que les màquines llevaneus treballen en les urbanitzacions.

Alcoi, en la matinada del 20 de gener

 

A més de tancar col·legis i parcs, també s'ha tancat l'edifici dels jutjats. I a la zona del Casal s'ha desplomat part d'un edifici que estava en ruïnes, i amb nombroses peticions des del govern municipal perquè es demolira. Afortunadament no cal patir ferits, però s'ha acordonat l'edifici i s'ha tallat al trànsit part del carrer Sant Blai. 

La pluja ha tomat part d'un edifici a la zona del Casal d'Alcoi

 

El que deixa la borrasca Gloria a les nostres comarques és, sobretot, pluja. A Benilloba han caigut més de 160 litres per metre quadrat, i més de 150 a Beniarrés. En Balones superen els 140 i a Alcoi els 125. Aquestes imatges són del Barranc de l'Encantada a Planes, d'aquest mateix 20 de gener. 

 

Els Bombers fan continues eixides des de diumenge de vesprada, tot i que no cal lamentar cal incidència de gravetat. A Muro, per exemple, ha sigut necessari retirat arbres caiguts de camins. 

Aquest 20 de gener no hi ha hagut classe a quasi tots els municipis de les comarques, excepte a Cocentaina i l'Alqueriad'Asnar. Demà dimarts es reprendran sense problemes en tots els llocs.