El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 40 tipus de residus podran reciclar-se en el nou ecoparc mòbil del consorci de residus de les nostres comarques

Ecoparc mòbil / Consorci
L'ecoparc ha estat subvencionat amb 150.000 euros per part de la Generalitat

El Consorci de Residus Pla Zonal 7 - A2 posarà en funcionament un ecoparc mòbil. Aquest complirà amb dos objectius principals com són els de facilitar la recollida selectiva de més de 40 tipus de residus prop de les vivendes i la conscienciació de la participació ciutadana activa en la gestió dels residus. Aquest equip es pot instal·lar en poc temps i la idea és fer-ho a llocs com l'exterior dels centres educatius o les places dels 37 municipis membres del consorci.

En aquest ecoparc es depositaran els residus que no han d'anar als contenidors 'de vorera', és a dir, aquells que estan ubicats de manera permanent en els municipis. L'ecoparc mòbil ha estat subvencionat amb 150.000 euros per part de la Generalitat.

Hi ha previstes dues campanyes de cara a engegar aquest ecoparc. La primera d'elles serà en setembre de 2018 (coincidint amb l'inici del curs escolar). La segona 'època' en què l'ecoparc estarà en els carrers serà entre maig i juny de 2019, moment del final del curs escolar. A més podrà habilitar-se un sistema de bonificacions per als veïns que utilitzen l'ecoparc mòbil de forma més activa complint la màxima de 'qui més recicla menys paga'.

Segons la presidenta del consorci, Isabel López, “aquest ecoparc permetrà, en primer lloc, facilitar la recollida de residus als veïns de cada municipi, i d'altra banda, contribuirà a conscienciar a la Societat en la seua participació activa en la gestió de residus; un xicotet gest com dipositar una botella de plàstic pot ser molt important”.

En la presentació de l'ecoparc a la Llar Provincial també ha acudit Joan Piquer, director general de Medi Ambient i Canvi Climàtic. Piquer assegura que “el treball que s'està fent redunda en la millora de la gestió de residus en general i en particular en aquest territori. El consorci ha adjudicat i està executant 3,5 milions en millores concretes en la planta de residus, ha aconseguit aquest ecoparc i segueix gestionant més accions relacionades amb el reciclatge i el tractament de residus. Només puc animar-los a seguir en aquesta línia”.

L'Ecoparc Mòbil recorrerà els 37 municipis que formen part del Consorci: Agost, Agres, Aigües, Alcosser de Planes, Alcoleja, Alcoi, Alfafara, Almudaina, Alqueria, Balones, Benasau, Beniarrés, Benifallim, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Benimassot, Busot, Cocentaina, Quatretondeta, Fageca, Famorca, Gaianes, Gorga, Ibi, Xixona, l'Orxa, Billeneta, Mutxamel, Muro, Penàguila, Planes, Sant Joan, Sant Vicent del Raspeig, Tibi, Tollos, la Torre de les Maçanes.