El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 48.000 envasos de vidre recuperats i reciclats en les festes d'Ibi

Imatge del concurs, de la web d'Ecovidrio

Suposen 12.700 quilos de vidre recuperat, una xifra que col·loca a Ibi en el tercer lloc en el rànquing provisional de municipis que participen en aquesta campanya de foment del reciclatge

La campanya 'La reconquesta del vidre' és un èxit cada any, i anima a les comparses i filaes de cada municipi a arreplegar, guardar i reciclar els envasos de vidre. La campanya és d'Ecovidrio, amb col·laboració de la Generalitat Valenciana, i en ella participen molts municipis de la comunitat on se celebren les festes de Moros i Cristians. I a Ibi, el resultat d'enguany de la campanya és de 48.200 envasos recuperats, la qual cosa suposa més de 12 tones de vidre.

Són quasi 5 quilos de vidre per cada fester iberut, xifra que col·loca al municipi d'Ibi en la tercera posició del rànquing de municipis, un rànquing provisional a espera que Ecovidrio arreplegue les dades de tots els municipis participants.

L'alcalde d'Ibi Rafa Serralta i la regidora Ana Tello lliuren el premi a la Fila Templarios

I la comparsa que més vidre ha arreplegat, i per tant s'endú un premi de productes de la terra, és la comparsa Templaris. Han rebut un reconeixement al consistori per "l'esforç realitzat per aconseguir unes festes més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient", i l'alcalde Rafa Serralta valora el seu treball, "ja que és molt important que tots prenguem consciència de la importància del reciclatge, i més en els esdeveniments festius en els quals s'utilitza molt de vidre i altres materials que es poden reciclar".