El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 800 persones al mes han utilitzat els patinets de lloguer a Alcoi

L'empresa assegura que pateix un "vandalisme persistent" per part de "joves amb ànims de diversió".
 

En els mesos de març i abril els usuaris han fet més de 6.000 viatges, quasi 12.500 quilòmetres, i segons les dades d'empresa i ajuntament, s'ha evitat l''emissió de 8,8 tones de CO2 a l'atmosfera.

Els patinets elèctrics de lloguer arribaren a Alcoi en febrer d'enguany, i l'Ajuntament ofereix xifres del seu ús en març i abril, facilitades per l'empresa que ho gestiona, Bird. 

Així, en març foren 888 usuaris, i en abril 1.050. Tots ells feren vora un centenar de viatges cada dia, 6.073 viatges en total que sumen 12.432 quilòmetres. La duració mitjana dels viatges és de 10 minuts. I "segons les dades facilitades per l’empresa, durant els tres primers mesos (març, abril i maig) l’ús dels patinets ha permés estalviar 8,8 tones de CO2, que haurien estat emeses a l’atmosfera", diuen des de l'Ajuntament.

Açò pel que fa a les xifres d'ús, perquè l'empresa gestora assegura que pateix un "vandalisme persistent", sobretot "per part de joves amb l'ànim de diversió". S'han robat o trencat alguns patinets, i també furten peces, com pastilles de fre o bateries. "L'empresa ha documentat i denunciat tots aquests actes i està col·laborant amb la Policia Local en la investigació d'aquests fets per a perseguir de manera legal als responsables d'aquests delictes", expliquen des de l'Ajuntament.

"Estem satisfets amb l'ús dels patinets i amb la conscienciació de gran part de la ciutadania, que els empra de manera segura i responsable. No obstant això, com vam fer en la campanya de conscienciació, instem els usuaris a empatitzar, a seguir les ordenances i normes de circulació i a estacionar els patinets en els punts habilitats, respectant a la resta de vianants", diu el vicealcalde Jordi Martínez, qui recorda que este servei "és una alternativa més, dins d'un conjunt d'accions planificades per a fomentar la mobilitat sostenible a la nostra ciutat".