El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 9.000 persones s'han vacunat aquesta setmana a les comarques

El president Ximo Puig confia que la primera setmana de juliol tinga almenys la primera dosi de la vacuna el 70 per cent de la població rural i d'interior de la Comunitat Valenciana. 

Aquest divendres 25 de juny, almenys fins a l'hora de publicar aquesta notícia, no hi ha hagut actualització de xifres oficials de Sanitat per municipis i departaments, així que l'última incidència coneguda que tenim a l'Alcoià i Comtat és d'aquest dimarts 22 de juny, amb una Incidència Acumulada de 26 casos per cada 100.000 habitants.

Però sí que sabem que als diferents punts de vacunació del departament de Salut d'Alcoi es continua amb la vacunació massiva. Aquesta setmana s'ha citat a la franja d'edat dels 40 als 49 anys, de fet aquest mateix divendres 25 de juny s'ha vacunat a Alcoi als nascuts en 1976. La setmana que ve es preveu continuar amb aquesta franja d'edat, però també amb la segona dosi dels professors que resideixen a les comarques.

A la Comunitat Valenciana, el president de la Generalitat Ximo Puig assegura que en les zones rurals el procés de vacunació està desenvolupant-se amb "gran agilitat". De fet, assegura que a finals de la pròxima setmana, el 70 per cent de la població de les zones d'interior hauran rebut ja almenys la primera dosi de vacunació. No ha concretat sobre l'interior d'Alacant, però sí que ha detallat quatre zones bàsiques de salut de l'interior de València i Castelló on ja s'ha superat aquest 70 per cent de població vacunada amb una dosi: Morella, Xelva, Cofrents i Titaigües. 

Pel que fa a la flexibilització de mesures en l'ús de la mascareta, Ximo Puig diu que "quan hi haja qualsevol dubte, cal portar mascareta. La mascareta ha salvat milers de vides". I fa una crida a la precaució a la joventut, el sector que ara pateix els contagis dels virus. "Anem a millor, però encara no està superada la pandèmia".