El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 900 hectàrees cremades ja a Beneixama

Imatge del 112 de la GVA. del lloc de comandament.

L'evolució de l'incendi és favorable, però des del lloc de comandament es mostren molt prudents perquè al migdia pujaran les temperatures i baixarà la humitat. No es descarta l'acció humana en l'origen del foc.

Es compleixen 20 hores d'incendi entre Beneixama i Banyeres, amb més de 900 hectàrees cremades. A hores d'ara treballen en l'extinció 9 mitjans aeris, 11 unitats dels Bombers Forestals, 11 dels Bombers del Consorci Provincial, 12 autobombes i 56 vehicles militars de l'UME.

 

L'evolució és favorable, i, de fet, s'han cancel·lat alguns dels mitjans aeris previstos per al matí. Tot i això, hi ha disponibles fins a 26 avionetes per actuar si fóra necessari al llarg del dia. Segons les últimes informacions des del lloc de comandament, ja no hi ha flama, però no es dóna per acotat ni controlat l'incendi perquè estan molt pendents de l'evolució de l'oratge, i és que a partir de migdia es preveu una pujada de les temperatures i una baixada de la humitat, la qual cosa pot propiciar l'expansió del foc. 

S'ha desallotjat vora 90 persones, però cap vivenda s'ha vist afectada per les flames. No s'ha necessitat reallotjar a ningú perquè eren segones vivendes. També està oberta una investigació per les causes del foc. No es descarta l'acció humana, tot i que no es concreta si per accident o provocat. 

La col·laboració ciutadana és crucial. El telèfon 112 d'emergències de la Generalitat ha rebut més de 200 cridades relacionades amb el foc, i una feta prompte va posar en alerta els serveis d'emergències. Però cal anar amb compte perquè l'ajuda pot entorpir el treball dels Bombers, i es fa una crida a no apropar-se als llocs on estan els serveis d'emergència. 


Al llarg del matí continuaran les reunions de control, i de fet s'espera en les pròximes hores la visita del president de la Generalitat Ximo Puig.