El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Germán Llorca-Abad,

Germán Llorca-Abad

Més de cotxes elèctrics

No sé què explica que el "cotxe elèctric" s’haja convertit en sinònim de respecte mediambiental. Bé, sí que ho sé: els combustibles fòssils s’acaben,…

No sé què explica que el "cotxe elèctric" s’haja convertit en sinònim de respecte mediambiental. Bé, sí que ho sé: els combustibles fòssils s’acaben, però la insostenibilitat del sistema no. I és per això que tots els grups automobilístics del món, a través de les seues potentíssimes campanyes d’influència pública (publicitat, marketing, RRPP...), volen fer-nos creure que un ase vola.

No és la primera volta que escric sobre el tema en AraMultimèdia. En aquella ocasió argumentava, bàsicament, dos coses: primera, que un cotxe elèctric o híbrid és, en realitat, MÉS contaminant que un de gasolina de tota la vida. Segona, que NO hi ha minerals suficients per a fabricar totes les bateries que farien falta per a canviar el parc de vehicles a motor actual per un elèctric/híbrid. És pura comptabilitat i extrapolació de figures quantitatives.

A ningú se li pot escapar el fet que hi ha una transició en marxa. Eixa transició està motivada, com he suggerit, perquè s’acaben els combustibles fòssils. En algun moment, incert però pròxim, el petroli s’acabarà. Països com Xina, on viu vora el 20% de la població mundial, incrementen el consum anual sobre un 7% i, clar, s’ha de començar a retallar per algun lloc. I com també he suggerit, en lloc de canviar de model de mobilitat, anem a fer-lo encara més insostenible.

No sé quina puga ser la resposta concreta, però està clar que ha de ser global i a llarg plaç. És a dir, que les solucions de hui per a demà no són imaginables i s’hauria de pensar en fórmules per a reduir la mobilitat general de les persones (cotxes i avions), promoure transports col·lectius amb un consum energètic per càpita menor (trens i autobusos), i també; implementar tecnologies més eficients que reduïsquen el consum global per individu/any. Complicat, però no impossible.

Que en Alcoi s’instal·len més punts de càrrega mitjana i ràpida per a vehicles elèctrics forma part del Zeitgeist de l’època que ens toca viure. No només promou un model de mobilitat continuista, basat en l’individualisme i el malbaratament de recursos, sinó que és encara més elitista. Un cotxe elèctric o híbrid és sensiblement més car d’adquirir que un "normal". És a dir, s’ha de tindre un poder adquisitiu superior a la mitjana... i ara, a més, aparcaran preferentment en la via pública.

Heu vist l’última publicitat d’Amazon? És quan dius, sí el món s’acaba més prompte del que pensem. Anuncien l’adquisició de 100.000 furgonetes elèctriques, perquè això és SÚPER ECOLÒGIC. És a dir, sí; no només són més contaminants que les "normals" (quan es té en compte tot el cicle de vida de la màquina i no només la part que interessa), sinó que la solució passa per multiplicar per milions i milions els desplaçaments dels productes i els objectes per tot el planeta. 

Que sí, xicones i xicons; que els ases acabaran volant.