El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de mig milió d'euros per 'peatonalitzar' el centre d'Ibi

Ibi
Centre històric d'Ibi / AM

Les zones que es convertiran en zona de vianants seran c/ Santa Teresa, c/ San Juan, Plaça de Les Corts, tram des de la Plaça de l’Església fins a la Plaça de Les Corts, c/ Vicente Pascual, c/ Empedrat, c/ Quatre Cantons, c/ Ravalet, c/ Major i c/Sant Roc.

En 3 mesos, Ibi espera 'peatonalitzar' alguns carrers i places del seu centre històric. Les obres començaran aquest dilluns 18 de gener amb un pressupost de 554.923,86 euros. L'objectiu és "millorar l'accessibilitat i es donarà prioritat als vianants" a banda de "millorar les condicions de vida del Casc Antic", segons informa l'Ajuntament d'Ibi.

Les zones que es convertiran en zona de vianants seran c/ Santa Teresa, c/ San Juan, Plaça de Les Corts, tram des de la Plaça de l’Església fins a la Plaça de Les Corts, c/ Vicente Pascual, c/ Empedrat, c/ Quatre Cantons, c/ Ravalet, c/ Major i c/Sant Roc. A més, es realitzaran millores com ara la renovació i ampliació de les xarxes d'aigua potable i sanejament, l'ampliació de la xarxa de gas, la senyalització de la zona i l'obra civil per al futur soterrament dels encreuaments aeris de baixa tensió i telefonia.

El pressupost base de licitació ascendeix a 554.923,86 € (IVA inclòs) i l'empresa encarregada de les obres és BECSA, amb un termini d'execució de tres mesos a partir del 18 de gener. El cost de les obres serà sufragat al 100% pel consistori local, amb fons procedents d'un romanent de tresoreria. Durant les obres, alguns carrers es tallaran, així com desviaments i accessos a garatges, els quals estaran restringits fins a la fi de les obres.

El tinent d'alcalde de l'àrea de Territori i Patrimoni de l'Ajuntament d'Ibi, Santi Cózar, recorda que “les obres que realitzarem són fruit de la demanda veïnal i, més concretament, des de l'Associació 'Ibi Antic', la petició històrica de la qual es podrà realitzar després d'una gran faena de consens entre totes dues entitats. Per part nostra, continuarem amb la reactivació del centre històric, ja que després de les obres de conversió en zona de vianants els seguiran les de remodelació de la Plaça de l'Església. Sent totes dues actuacions dues de les grans apostes en aquestes legislatures per part de l'equip de govern”.