El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més del 80% de les ajudes demanades per Alcoi en el Pla Edificant són per a l'IES Andreu Sempere

l'IES Andreu Sempere podria patir una bona reforma si ixen endavant les ajudes demanades en l'Edificant
L'Ajuntament ha presentat les memòries valorades en prop de 5 milions d'euros. Ara, Conselleria ha de valorar-les i acceptar-les

A banda de l'Andreu Sempere, en 2018 es milloraran el Romeral, Sant Vicent, el Tomás Llácer o Miguel Hernández. Es destinaran 4.856.708,99 euros, si no hi ha cap objecció per part dels tècnics de la Generalitat que hi han d'acceptar les memòries. També es presentaran memòries per millorar centres en 2019

L'Ajuntament d'Alcoi ha presentat a la Generalitat les memòries valorades del Pla Edificant. En cas de ser acceptades totes pels tècnics de la Generalitat, es beneficiaran del Pla Edificant 5 centres educatius amb 4.856.708,99 euros. El centre que més diners rebrà per fer una reforma integral serà l'IES Andreu Sempere, amb 3.957.266,43 euros. Açò suposa un 81% de tot el que podrien rebre els centres alcoians.

Altres 4 centres també podrien rebre ajudes. Cal destacar que, en cas de no haver-hi cap objecció per part de Conselleria, es faria una delegació de competències prèvia que passaria a ser definitiva quan l'aprovara el Plenari Municipal, que haurà d'aprovar cada centre un per un. En cas d'haver-hi alguna objecció per part de la Conselleria, es resoldrien els possibles canvis i s'enviaria de nou.

Els 4 centres que podrien beneficiar-se d'Edificant són CEIP Romeral, que farà l'adequació de la nova sala de reunions de professors, el cobriment de la pista esportiva, i la substitució de la caldera. La valoració és de 309.783,29 euros. El CEIP Sant Vicent podrà realitzar el tancament del terrat per a ús de la biblioteca, l'execució d'un nou magatzem esportiu i la substitució de les finestres de la façana. 306.788,12 euros.

Dos dels centres més nous d'Alcoi, també rebran ajudes. D'una banda, s'invertiran 244.728,97 euros al CPEE Tomás Llácer, per al cobriment de la zona esportiva i accés al bus, així com la instal·lació d'un sistema de refrigeració al centre. D'altra banda, el CEIP Miguel Hernández ha presentat una memòria per tal de col·locar dues marquesines al pati. Açò tindrà un cost de 38.142,18 euros.

També es presentaran memòries per millorar centres en 2019

A banda dels 5 milions que podria rebre els centres educatius a Alcoi en 2018, a 2019 també es presentaran memòries d'altres centres. En total, Alcoi podria rebre 8 milions d'euros d'Edificant (la Generalitat ha destinat uns 700 en tot el territori valencià).

Pròximament es presentarà la memòria per instal·lar una caldera de gas a Horta Major i millorar el sistema de refrigeració de l'IES Pare Vitòria. Pel que fa al projecte per a la construcció en el solar enfront de Cotes Baixes d'aules taller per aglutinar els cicles que ara es troben en altres llocs de la ciutat com a les Aules Verdes, no s'ha presentat encara perquè la Conselleria d'Educació ha d'aportar una documentació i s'està a l'espera. Aquest projecte està valorat entre 2 i 3 milions d'euros.

Respecte a la denegació del projecte d'ampliació de la quarta planta de l'IES Pare Vitòria, es presentarà una modificació que consistirà en l'enderrocament de la Sala d'Actes per fer una nova Sala d'Actes-Gimnàs i aules a la segona planta. A més es presentarà una nova petició per fer una adequació d'accessibilitat a l'antic Miguel Hernández, actual Escola Oficial d'Idiomes.

Alberto Belda, regidor d'Educació, sosté que "les propostes aprovades per Conselleria inclouen grans obres als centres de secundària alcoians i que fa molt temps que esperàvem com la de l'Andreu Sempere o Cotes Baixes". Belda continua dient que "aquest pla posarà al dia pràcticament totes les instal·lacions educatives públiques d'Alcoi, que a més, han sigut demandades des dels mateixos centres amb un procés participatius sense precedents". L'Ajuntament indica que "les millores van ser aprovades pels consells escolars dels centres i pel plenari municipal".