El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més diners, brigades de barri, i una resposta al ciutadà en 72 hores: el pla del PP per a millorar el manteniment de la ciutat

El candidat Quique Ruiz proposa un pla per aconseguir "un Alcoi excel·lent", perquè la ciutat estiga "en un perfecte estat de conservació cada dia, i no sols a unes setmanes d'eleccions".

El Partit Popular considera que la partida que destina l'Ajuntament al manteniment de la ciutat és "excessivament baixa", i per això el primer que proposa és un reforç de la dotació pressupostària. També volen crear brigades de barri, "per sectoritzar la ciutat i saber qui són els responsables, per tindre major control". I fer una auditoria per determinar quines són les accions urgents i es poden fer a càrrec del pressupost municipal, i per a quines cal buscar plans en altres administracions.

Però el pla té com a eix central, com explica l'alcaldable Quique Ruiz, "estar a prop dels ciutadans i donar una resposta immediata, que en 72 hores sàpiga que té una administració que treballa per ell". Perquè eixe és el termini que marquen els populars, 72 hores des que un veí realitza una queixa fins que sàpiga quan es podrà actuari quants diners suposarà. "Si hem de dir-li que una setmana estarà reparat, li ho direm. Però si ha de tardar 6 o 7 mesos també li ho direm".

Els populars han triat el parc de Cantagallet per a presentar la proposta, per ser un exemple de "de la manca de manteniment que hi ha a la ciutat". El candidat i actual regidor Edu Tormo assegura que els populars han demanat auditories per determinar l'estat del clavegueram, de l'enllumenat públic o de l'estat dels parcs, "qüestions totes aprovades per unanimitat en el ple de l'Ajuntament d'Alcoi, i no s'ha fet res".