El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més d'una vintena d'activitats per a la Fireta de Sant Antoni de Muro

Les regidores de turisme i cultura presenten la programació de la Fireta de Sant Antoni.

Serà del 20 al 22 de gener, però abans, el dia 17, tindrà lloc la missa i la benedicció d'animals.
 

Hi haurà exposicions, música, balls, pilota valenciana, fira d'animals, molts espectacles per als xiquets, i a més torna el 'corredor solidari' amb la participació d'associacions. Tot a banda de la tradicional Romeria i el Mercat Medieval.

L'Ajuntament de Muro presenta la programació de la pròxima Fireta de Sant Antoni, i que se celebra amb total normalitat després de dos anys d'una versió reduïda per pandèmia. Tornen a participar les associacions en el 'corredor solidari' i, després d'anys, també participa de nou l'institut d'Història d'Almoroig. I al carrer, en tota la Fireta, hi participen 70 expositors. Una alta participació que es completa amb una atapeïda agenda d'activitats amb moltíssimes coses per a fer a Muro entre el 20 i el 22 de gener.

Però abans del cap de setmana, tenim dos activitats. El mateix 17 de gener tindrà lloc la primera missa de Sant Antoni i Benedicció dels animals, que es repetirà diumenge de matí. I el 19 de gener, la vespra de la Fira, es presentarà el llibre de Just Sellés sobre Al-Azraq.

I ara ens endinsem en la Fireta. Divendres 20 de vesprada s'inauguraran les diferents exposicions, un total de 10, en diferents espais del poble. Hi ha, per exemple, una recreació de la ruta del tren dels anglesos, una mostra de Bonsais, altra dels Juniors,un museu viu de l'oli, o els resultats del concurs de fotografia festera. També fan mostres algunes associacions com AFA Muro, les Ames de Casa, o el TAPIS. I a partir de divendres es podran visitar també els Mercadets Solidaris de Càritas i l'ONG 'En Camí', a més del 'Corredor Solidari' de l'Ajuntament on pots conéixer cinc entitats: Potes i Arres, la Fundació Diagrama, Ponts d'Igualtat, ACOVIFA, i la recentment creada Punt i Coma, que lluita contra els trastorns alimentaris.

Divendres també es pot visitar ja el Mercat Medieval i a la nit hi haurà Discomòbil. Però la inauguració oficial serà dissabte 21 de matí amb un acte que ocupa gran part del matí, i on es dona protagonisme a una de les persones més majors del poble. Tindrem pregó, espectacle de carrer, la interpretació popular del Tio Pep i volteig de campanes. També es farà un reconeixement al comerç local Ca Sanchis, que compleix un centenar d'anys i tres generacions de la família al capdavant.

I a partir d'eixe moment, tenim un fum de coses per fer. Podem comprar en el mercat medieval o en la zona comercial, que estan separades. També visitar la Fireta d'Animals o vore l'espectacle de cavalls. Al llarg del cap de setmana hi haurà concerts, espectacles i balls, amb especial menció del 18é Aplec de Danses. Es podrà pujar al campanar, o gaudir dels nombrosos espectacles per a xiquets previstos a l'escenari del Palau de la Senyoria.

I per concloure el cap de setmana, i com no podia ser d'altra manera, tindrem la Romeria a Sant Antoni, el diumenge 21 a partir de les 17 hores. A les 19,30, el Mag Hugo i un espectacle de focs d'artifici donaran per finalitzada la Fireta de Sant Antoni de Muro.

L'Ajuntament difondrà la programació completa en les seues xarxes socials.