El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més policia, vigilància i col·laboració ciutadana per complir les noves mesures contra la Covid-19 a Alcoi

Reunió / Ajuntament d'Alcoi

Un dels aspectes en què es farà especial incidència serà en el control de possibles "botellones", segons es pot llegir en un comunicat de l'Ajuntament

Ja s'han implantat les noves mesures acordades pel govern central i les autonomies per intentar frenar la Covid-19. Tindran una durada de 21 dies. A Alcoi s'ha decidit reforçar els torns de la policia local, i de les tasques de control i seguiment per a aconseguir el compliment de les mesures. Des del consistori també recorden la imprescindible col·laboració ciutadana davant una pandèmia social que només es combat entre totes i tots.

Com ja vam avançar a ARAMULTIMÈDIA, les mesures tindran aplicació 21 dies naturals, és a dir, fins al 8 de setembre. En una reunió a Alcaldia, s'ha decidit reforçar els torns de la Policia Local malgrat ser agost. S'extremarà la vigilància i control dels diferents punts de la ciutat més susceptibles d'incompliments. Un dels aspectes en què es farà especial incidència serà en el control de possibles "botellones". Al mateix temps, es recorda la importància de complir amb les mesures a tota la ciutadania, especialment als joves, un col·lectiu on la Covid-19 està tenint més incidència a les últimes setmanes. Des de l'Ajuntament també es recorda que el control i seguiment es farà en tot el terme municipal, tant al nucli urbà com a les urbanitzacions, disseminats i espais naturals.


Tot s'ha deciit a una reunió en la qual han participat l'alcalde, Toni Francés, el regidor de Seguretat, Raül Llopis, la cap accidental de la Policia Local, Mercedes Ponsoda, i la cap de gabinet d'Alcaldia, Xesca Lloria.


Entre les mesures aprovades es troba la suspensió de l'activitat de discoteques, bar de copes, karaokes i actuacions amateurs en establiments de restauració. Pel que respecta a l'hostaleria, el límit de persones en una mateixa taula se situa en deu, han de tancar a l'una de la matinada i a partir de les dotze de la nit ja no poden acceptar-se nous clients. El consum ha de ser en la zona delimitada per a les terrasses i asseguts en les taules. Igualment, queda prohibit el consum de begudes en el carrer o espais públics de manera col·lectiva, és a dir, el conegut com a "botellón".


Tampoc es permet fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l'aire lliure si no es pot assegurar la distància mínima interpersonal de 2 metres. D'altra banda, és important també la recomanació de restringir les reunions familiars privades, la recomanació indica que aquestes siguen d'un número màxim de 10 persones i que estiguen limitades a grups amb convivència estable.


Els esdeveniments que poden comptar amb una afluència major de 400 persones a més de les mesures indicades, hauran de comptar amb una avaluació de riscos i l'autorització de Salut Pública. Per últim, també s'implanten noves mesures en les residències i centres sociosanitaris, amb test PCR als ingressos i al personal, limitar les visites a una persona i una hora al dia i la limitació al màxim de les eixides per als residents.


Segons l'alcalde, Toni Francés, "la responsabilitat de complir amb les mesures per a combatre la Covid-19 és de totes i tots. Als últims mesos ja hem vist que la situació inèdita a la qual ens enfrontem només es pot combatre de manera col·lectiva, i que cadascun de nosaltres ha de complir i entendre la importància de protegir-se, tant en l'àmbit públic com en les reunions privades, per a evitar el contagi comunitari. Les alcoianes i alcoians ja han mostrat de manera majoritària la seua responsabilitat als últims mesos però, no podem relaxar-nos, ja que l'epidèmia segueix present. Des de l'Ajuntament estem treballant per intensificar el control i evitar l'incompliment de les noves mesures però també per a conscienciar a la ciutadania de la responsabilitat personal que totes i tots tenim".