El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mesures especials per a un trasllat històric del Crist de l'Agonia

El Crist de l'Agonia tornarà a Sant Carles este cap de setmana. Foto: 2clicks
  • Cap cosa serà igual que la tradicional Baixà del Crist
  • El Crist anirà en una plataforma que no pararà fins arribar a l'església de Sant Carles

Ontinyent ha iniciat el compte arrere per al trasllat del Santíssim Crist de l'Agonia des de l'ermita de Santa Ana a l'església de Sant Carles.

Un acte històric en moments de pandèmia en què l'activitat festera és molt reduïda i fins i tot nul·la en tot l'estat. No serà una baixà a l'ús ni en el nom ni tampoc en la manera de procedir, però el resultat final serà el mateix; el Santíssim Crist de l'Agonia tornarà a l'església de Sant Carles este dissabte 21 d’agost. Un acte carregat de singularitat des del minut 1 fins al final.
La imatge del patró d'Ontinyent eixirà de l'ermita de Santa Ana a les 19 hores a muscles de 18 anderos que la depositaran en una plataforma. Aproximadament, quinze minuts més tard arrancarà la comitiva encapçalada, reforçada i tancada per la policia local. El Morenet anirà sempre escoltat per tres anderos en cada costat per si hi ha qualsevol eventualitat per atendre i sempre a favor de trànsit, excepte trams curts, per la qual cosa no es tallarà cap carrer, llevat del tram del Delme a Sant Carles. També hi haura un vehicle amb el clero de la ciutat d'Ontinyent. Fons autoritzades han comentat a Ara Vall d'Albaida que, per evitar aglomeracions al voltant del Morenet, la plataforma mantindrà sempre un ritme de moviment, al voltant de 5?km/per hora per la qual cosa no s'aturarà quan passe per davant dels temples religiosos de la ciutat ni tampoc en nuclis de gent de major concentració.
El convent de Franciscans, l'església de Sant Rafael, Carmelites, Sant Josep són els referents religiosos que saludaran el pas del Crist fins Sant Carles on romandrà fins al 5 de setembre. A més, molts són els carrers que veuran el pas de la imatge del patró, un fet que vol evitar les concentracions massives de gent en diferents punts del recorregut.


Sense bandes
A diferència de la tradicional Baixà del Crist, esta vegada no hi haurà cap banda de música que acompanye la comitiva, ni a l'inici ni al final. Per a suplir-ho, un equip de megafonia, com a la cavalcada de Reis, posarà el so musical durant l'eixida, trajecte i arribada final del Crist.


18 anderos sense vestimenta de mariner
Altre de les diferències afecta la vestimenta dels portadors. En circumstàncies normals, els anderos baixen el Crist engalanats amb el blau mariner típic del dissabte gran de festes. Esta vegada, com que no és un acte oficial, escoltaran el patró amb l'uniforme de la tornada a Santa Ana, és a dir, camisa blanca, pantaló obscur, calcetins i sabates negres.
Tot i que sols agafaran al Morenet a pes en l'eixida de Santa Ana i entrada a Sant Carles, els 18 anderos passaran un test d'antígens hores abans del trasllat, un fet que els obligarà a estar junts fins eixe moment.


Castell de Focs
L'arribada del Santíssim Crist de l'Agonia acabarà amb la disparada d'un Castell de Focs d'Artifici des de la zona del Recinte Firal d'Ontinyent amb l'espectacle pirotècnic "Que no s'apague la llum de la festa".