El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Migració i ruralitat a debat en el Campus d'Alcoi de la UPV

  • Jerónimo Aguado proposa recuperar i repensar una agrocultura sostenible que no amenace el planeta

La redefinició d'un camp sostenible i l'acollida de persones d'altres llocs a localitzacions rurals són alguns dels temes centrals de la jornada que se celebra a l'edifici de Viaducte del Campus d'Alcoi aquest dijous 9 de desembre a partir de les 19 hores. Experiències en forma de conversa i música en directe componen aquest esdeveniment cultural

Jeromo Aguado, xicotet llaurador de Palència, serà l'encarregat de contar la seua experiència pel que fa a la migració i a la ruralitat; dos termes que donen nom a aquesta jornada. Aguado és president de Plataforma Rural sobre la Industrialització del Camp i un referent sobre aquesta temàtica en tot l'Estat espanyol.

És un ferm defensor del respecte del medi ambient i la seua conjugació amb la generació de riquesa i de llocs de faena. Argumenta que el model de desenvolupament econòmic actual és viable només perquè hi ha milions de persones que viuen al món i que pateixen pobresa,i que per tant, no exerceixen una forta pressió sobre el planeta. Practica i predica l'agricultura ecològica amb mètodes tradicionals. Proposa recuperar el camp com a sector productiu fonamental.

La sessió es tancarà amb el recital de poesia i música interpretat per Alidé Sans amb els textos de Gustavo Duch.

Organització

La jornada està organitzada per l'Àrea de Medi Ambient, Cooperació i Igualtat del Campus d'Alcoi i la Revista Soberanía Alimentària. Col.laboren el Vicerectorat d’Art, Ciència, Tecnologia i Societat, i la Conselleria d’igualtat i Polítiques Inclusives.