El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Miguel Oriola, fotos en defensa pròpia', exposició al CADA d'Alcoi

La mostra al CADA es pot visitar fins al 28 de febrer. Hi ha una segona mostra de la fotografia de Miguel Oriola a la Fundación Mutua Levante.
 

La tercera planta de l'IVAM CADA acull una mostra homenatge al fotògraf alcoià Miguel Oriola, qui va faltar ara un any.

Fa ara un any que va faltar a Madrid el fotògraf alcoià Miguel Oriola, molt reconegut dins del món fotogràfic internacional, però poc conegut a la seua ciutat. I per apropar la seua figura als alcoians, la tercera planta de l'IVAM CADA acull una mostra amb imatges i objectes d'Oriola.Per una banda tenim l'espai Ordit, amb una gran fotografia de 1984 que forma part de la col·lecció municipal de l'Ajuntament. Després, a l'espai la Trama, hi ha un homenatge fet per l'Agrupació Fotogràfica Alcoiana on reinterpreten 16 obres d'Oriola. I per últim, a la Sala Media Art es pot gaudir de dos projeccions sobre la vida i obra de Miguel Oriola que ha realitzat el seu fill Iván Oriola, a més d'un recull d'objectes, publicacions i dibuixos del fotògraf alcoià.Miguel Oriola va nàixer a Alcoi i ací es va formar en art i música, a més de ser assistent en l'estudi de José Vicens. Prompte es trasllada a Madrid amb la idea d'estudiar art dramàtic, però comença a col·laborar assíduament amb una revista de l'època, Nueva Lente, i la fotografia guanya als escenaris. Guanya el seu primer premi en 1975, i a partir d'ací no deixa de crear i fer fotografies que es publiquen en Vogue, Cosmopolitan, Elle o El País. També va ser docent, en l'EFTI, el Centre Internacional de Fotorafia i Cinema; i l'any 1980 va fundar la revista POPtografia. Va faltar a Madrid amb 77 anys el 10 de novembre del 2020, ara fa un any.

A més de la mostra homenatge que es pot visitar al CADA sobre la seua vida i treball, també tenim una mostra de les seues fotografies a la Fundación Mutua Levante, amb algunes imatges cedides de la col·lecció privada de l'EFTI.