El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Millores al Teatre Principal d'Alcoi

Obres de reparació en la coberta del teatre
L'Ajuntament d'Alcoi du a terme la rehabilitació de la coberta i d'un badall existent en un mur de l'escenari del Teatre Principal

Ara que no hi ha representacions teatrals, l'Ajuntament d'Alcoi ha començat a fer obres per a millorar el Teatre Principal de la localitat. Concretament el manteniment es la rehabilitació de la coberta i la reparació d'un badall existent en el mur posterior de l'escenari.

Aprofitant l'època de l'any en la qual no hi ha representacions al Teatre Principal d'Alcoi, s'han començat les obres de rehabilitació de la coberta i d'un badall existent en el mur posterior de l'escenari.

El Teatre es va inaugurar el 1838 amb el disseny de l'arquitecte municipal Joan Carbonell i Satorre y 41 anys després van modernitzar l'interior de la mà de l'arquitecte Josep Moltó i Valor per tornar-lo a fer el 1979. Cal destacar que des dels anys 1930 es va transformar en un cine i en 2003 van haver de tancar per problemes de seguretat. Finalment va tornar a la seua funció original després d'una restauració el 2006.

Ara la inversió total serà de 6.755,60 euros i amb ella és repararan els danys promovent la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana, que dictamina amb un informe d'avaluació, els desperfectes que s'aprecien a l'immoble, les possibles causes i les mesures prioritàries recomanables per a assegurar-ne l'estabilitat, la seguretat, l'estanquitat i la consolidació estructurals.

El regidor de Cultura, Raül Llopis ha dit que seguiran treballant perquè Alcoi continue sent un referent cultural d'infraestructura a més de tindre una bona programació en condicions perquè "el Teatre Principal és un espai escènic municipal i cal anar actuant any rere any perquè estiga en les millors condicions".

 

Laura Bernal Sansalvador