El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Miquel Santamaría, director de la Mostra de Teatre d'Alcoi: "el nostre secret ha sigut especialitzar-se en els gestors i el teatre en valencià"

La posada en escena de Sol Picó, amb 'Animal per Séquia', ha sigut un dels moments àlgids en allò que portem de Mostra, "un dels millors espectacles que s'ha vist en el Teatre Calderón en molt de temps" al parer del director de la Mostra.

Arribats a l'equador de la XXIX Mostra de Teatre d'Alcoi, ARAMULTIMÈDIA parla amb el director de la cita, Miquel Santamaría, qui ens explica com han anat els primers dies de Mostra i valora l'actual panorama d'arts escèniques. Segons Santamaria, amb un calendari tan ple de mostres, festivals i fires teatrals, la d'Alcoi s'ha mantingut com una de les deganes a tot l'estat gràcies a l'especialització en dos àmbits: el teatre en valencià i l'oferta a gestors teatrals.

Amb 29 edicions a la seua esquena, la Mostra de Teatre d'Alcoi es troba entre les 3 més antigues de tot l'estat. A més d'estar inclosa en l'agenda permanent de la Coordinadora de Fires d'Arts Escèniques (COFAE), el qual permet a la Mostra alcoiana no superposar-se amb altres de les fires teatrals més importants de tot l'estat.

Aquesta realitat fa que la Mostra "estiga en el centre de l'atenció del sector a la nostra comunitat, concentrant pràcticament a tots els programadors teatrals de les 3 províncies valencianes", tal com recorda el Santamaria. De fet, les 106 propostes rebudes per a la present XXIX edició, "són un paquet molt important de la producció escènica valenciana, tant la que està de gira, com la que arranca en estrenes".

D'altra banda, els organitzadors també es troben tancant les dates per a la celebració de la trentena edició. "Estem testant i demanant l'opinió aquests dies per tal d'assegurar la màxima assistència i seguiment l'any que ve", ens conta Miquel Santamaria.