El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mireia Estepa accedeix al programa de joves polítics de la Unió Europea

Mireia Estepa / AM

Intercanviar bones pràctiques entre regions, opinar sobre els processos legislatius en procés, o donar a conéixer la tasca de la UE i la seua repercussió als territoris, són alguns dels objectius del YEP. 

L’actual alcaldessa de Cocentaina forma part de la xarxa Young Elected Politicians (YEP), un programa de polítics menors de 40 anys que governen a escala regional o local als països de la UE. La primera reunió ja s’ha celebrat amb més de 70 membres.

Mireia Estepa ja ha participat en una reunió del YEP. La durada del programa gratuït és d’un any i per a accedir cal superar una entrevista i tindre un correcte maneig de l’anglés, ja que és l’única llengua en la qual es parla als encontres. En aquesta reunió, s’han introduït en les oportunitats formatives que  tindran les i els joves polítics amb conferències que aborden temes mediambientals, el futur d’Europa o la igualtat de gènere.


Alguns dels objectius del YEP són intercanviar bones pràctiques entre regions, opinar sobre els processos legislatius en procés, o donar a conéixer la tasca de la UE i la seua repercussió als territoris.

L’alcaldessa, Mireia Estepa, afirma estar molt contenta per poder formar part del YEP: “significa una gran oportunitat poder aprofundir en el coneixement sobre el Comité Europeu de les Regions i poder expressar la meua opinió sobre aspectes tan urgents com el canvi climàtic o el masclisme”.