El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mireia Estepa demana als contestans que es queden a casa i tinguen trellat

Els ajuntaments no poden decretar confinaments ni domiciliaris ni del municipi, però són molts els pobles de les nostres comarques que demanen als veïns que no isquen de casa.

"El resultat de tots eixos contactes que hem tingut en les festes de Nadal s'ha traduït en un augment descontrolat de contagis i de persones que està morint per culpa de la COVID". L'alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa demana als veïns que es queden a casa, limiten els contactes, i isquen només per l'imprescindible.

Cocentaina era un dels municipis que aguantava prou bé l'embat del virus, però l'increment descontrolat al departament de Salut de les comarques també l'ha afectat. En tan sols un cap de setmana ha sumat més de 70 casos, gran part d'ells, 47, de majors residents del centre DomusVI.

Només conéixer les xifres, Cocentaina va prendre la decisió de tancar espais municipals i reduir aforaments, com han fet altres municipis de les comarques. I aquest 13 de gener l'alcaldessa ha emés un vídeo per als veïns, on fa una crida al trellat per a superar aquesta onada, que encara no ha acabat. Perquè Mireia Estepa no dubta en reconéixer que el que estan patint ara és el resultat de les trobades en Nadal.

Estepa demana als veïns que es queden en casa i que eviten les trobades en amics i familiars. També ofereix dades concretes d'afectats a la residència DomusVI on ara estan totes les mirades posades. Va ser la residència de majors de les nostres comarques en rebre les primeres vacunes del coronavirus, i ara el brot deixa molts dubtes. De moment els afectats són asimptomàtics, qüestió que caldrà vore si es deu al fet que ja tenen posada la primera dosi de la vacuna. La segona dosi està prevista per a partir del 18 de gener.