El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mireia Estepa torna a encapçalar la llista dels socialistes a Cocentaina

La llista íntegra està formada pels següents noms: Mireia Estepa Olcina, Mariona Carbonell Pascual, Eugenia Miguel Anduix, Octavio Cerdá Bernabeu, Antonio Hernández Molina, Mayte Valls Jover, Francisca Ruíz Molina, Iván Jover Peris, Joan Aura Moltó, Manuela Martínez Lozano, Roberto Faus Serna, Lucía Masero Bravo, Rafa Montaner Brotons, Aitana Castelló González, David Baudí Blasco, Josefa Caballero Cañizares i Francisco Insa Agulló.

L'actual batllessa Mireia Estepa tornarà a liderar la llista del PSPV a les eleccions municipals de Cocentaina del pròxim mes de maig. L'assemblea general dels socialistes a Cocentaina l'ha designat alcaldable amb un suport del 90%. La seguiran en la llista l'actual regidora de Fira, Mariona Carbonell, i Eugenia Miguel.

Entre la resta de noms que copen les posicions d'eixida de la llista es troben Octavio Cerdà, Toni Hernández, Mayte Valls, Paqui Ruiz, Iván Jover i Joan Aura. D'aquesta manera, entre els 9 primers llocs solament repeteixen tres regidors respecte a l'anterior legislatura: Mireia Estepa, Mariona Carbonell i Toni Hernández, aquest últim actual regidor de turisme.

Estepa s'ha referit a la relació de noms com una llista "molt diversa, que barreja joventut amb maduresa, i que és molt representativa de la població contestana". Segons ha confirmat l'alcaldessa, tots es troben vinculats al teixit associatiu del municipi, per la qual cosa "coneixen les necessitats de veïns i veïnes del municipi".

Els socialistes opten doncs a perpetuar la seua hegemonia a Cocentaina, 40 anys de govern que segons Estepa s'expliquen per l'"honestedat" del partit, i per la "capacitat de gestió" que s'ha evidenciat aquestes darreres 4 dècades. Part dels projectes que es plantegen enllestir els socialistes passen per l'acabament de les obres del nou col•legi Sant Joan Bosco, "una il·lusió grandíssima" ha reconegut Estepa, en cas que pogueren acabar-se durant el seu mandat.

 

 

Llistes autonòmiques i estatals

Més enllà de definir la candidatura per a les eleccions local, l'assembla del PSPV a Cocentaina també ha escollit les persones a qui donar suport per a configurar la llista socialista a les Corts Valencianes i el Congrés. Per a la cambra autonòmica ha sigut Rafael Briet qui més suport ha obtingut, el qual deixarà el seu actual càrrec de director general d'habitatge. Per al Congrés ha estat l'actual parlamentària alcoiana Patri Blanquer qui ha rebut el major suport dels socialistes contestans.