El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mireia Estepa trasllada a Justícia l'interés per tindre dades locals d'afectats i altes

L'Alcaldessa de Cocentaina considera necessari tindre aquesta informació per a "poder prestar-los tot el suport que mereixen". També reclama un protocol per al repartiment de mascaretes a domicili per als veïns, si els subministraments ho permeten. 

Diverses alcaldies, entre d'elles la de Cocentaina, han participat en una videoconferència amb la consellera de Justícia Gabriela Bravo, per a revisar el Pla de Suport i Coordinació Municipal de lluita contra l'expansió del coronavirus. I segons informen des del consistori contestà, Mireia Estepa ha traslladat a la consellera l'interés de l'alcaldessa per tindre dades locals, tant d'afectats com d'altes, "per a poder prestar-los tot el suport que mereixen en aquesta situació tan dura: assistència psicològica, servei de compra i medicaments a domicili i tot allò que en el seu total aïllament puguen necessitar".

També s'ha parlat de la possibilitat que tots els ciutadans hagen de portar mascareta en un futur pròxim a mesura que s'alcen les restriccions, i reclama "un protocol per al repartiment de les màscares a domicili sense posar en risc al repartidor ni al veïnat de Cocentaina, això en el cas que hi haja material per abastir a tota la població i garantir que les persones més exposades, com comerços o personal municipal, tinguen els Equips de Protecció Individual (EPI's) que necessiten". Estepa també ha traslladat a justícia la preocupació perquè molts ciutadans no poden fer tràmits burocràtics de manera telemàtica, ara que no hi ha atenció presencial. 

Són les preocupacions que ha traslladat Mireia Estepa a la conselleria de Justícia, tot i que de moment no hi ha resposta. Tot i això, Estepa agraeix l'atenció per part de representants de la Generalitat. Assegura que des que ha començat la crisi ha rebut cridades d'interés pel municipi el conseller d'Hisenda Vicent Sole, el director de l'Administració Local Antoni Such, i ara, per videoconferència, la Consellera i el Secretari Autonòmic de Justícia José Maria Angel Batalla. "Gestos que ens fan saber que tenim la Generalitat a prop i que les persones que la governen també es preocupen pels pobles i fan un gran esforç perquè els informem sobre l'estat dels veïns i veïnes".