El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Miró adverteix la il·legalitat "d'arrancar" la seua obra a Gandia

L'escultura '25 d'abril 1707' es troba a la redona d'accés nord a Gandia./ AM
Encara no ha rebut cap proposta de l'alcalde Arturo Torró per reubicar l'escultura

Ara fa més d'un mes l'artista alcoià Antoni Miró va assabentar-se'n pels mitjans de comunicació de les intencions del batlle de Gandia de traslladar la seua obra '25 d'abril 1707' del lloc on -a dia d'avui- encara es troba. Després de mostrar públicament el seu rebuig a aquestes intencions, i després d'arribar a un acord amb Arturo Torró (alcalde de Gandia) per paralitzar el trasllat fins trobar una ubicació del seu gust, adverteix a l'empresa encarregada d'arrancar l'escultura que fer-ho sense el seu consentiment seria una "il·legalitat"

Ara fa més d'un mes l'artista alcoià Antoni Miró va assabentar-se'n pels mitjans de comunicació de les intencions del batlle de Gandia de traslladar la seua obra '25 d'abril 1707' del lloc on -avui en dia- encara es troba. Després de mostrar públicament el seu rebuig a aquestes intencions, i després d'arribar a un acord amb Arturo Torró (alcalde de Gandia) per paralitzar el trasllat fins a trobar una ubicació del seu gust, adverteix a l'empresa encarregada d'arrancar l'escultura que fer-ho sense el seu consentiment seria una "il·legalitat".

Mitjançant un escrit enviat el 26 d'agost, Miró adverteix a l'empresari a qui l'alcalde de Gandia ha encarregat l'arrancament de l'escultura que s'abstinga d'intervenir sobre l'obra advertint-lo de la il·legalitat que comportaria actuar en contra dels drets de l'autor.

Aquest advertiment legal és semblant als què l'autor va enviar el 23 de juliol passat a l'alcalde de Gandia, a la consellera de cultura i a la delegada del Govern. Precisament van ser aquests escrits els que van conduir a què l'alcalde renunciara a arrancar l'obra a principis d'agost, tal com tenia previst, i a comprometre's amb l'autor a fer propostes d'altres emplaçaments millors que l'actual, cosa que fins avui no ha fet malgrat haver passat un mes.